km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Küzdelmet igen, gólt viszont nem hozott a nyugati zöld-fehér rangadó

Küzdelmet igen, gólt viszont nem hozott a nyugati zöld-fehér rangadó

A Simple Női Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén nem bírt egymással a Haladás-Viktória és az ETO FC Győr.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 17. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA - ETO FC GYŐR 0-0

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Horti, Hajba – Kovács V., Németh M., Csizmadia (Urbán, 87.) – Szil, Herczeg

Vezetőedző: Székely Tibor

ETO FC Győr: Szőcs – Feketívziová (Gaál, 53.), Fél P., Tillinger, Sali – Fél A., Vida, Kovács L., Öreg – Nagy F., Süle

Vezetőedző: Menczeles Iván

 

Pénteken délután az ETO FC Győr együttese látogatott Szombathelyre, a Haladás Sportkomplexumba. Rendkívül fontos mérkőzés volt ez mindkét fél számára: a Rába-partiak szerettek volna elkerülni az osztályozós hetedik helyről, a vasiak pedig a tabellán elfoglalt ötödik helyük megszilárdítására készültek. A vendégek kezdőcsapatában helyet kapott Öreg Cintia, aki korábban a szombathelyieket erősítette.

 

Meglehetősen óvatosan, tapogatózva kezdtek a csapatok, nem igazán lehetett nagy iramról beszélni. Érezhetően a szervezett, stabil védekezésen volt a hangsúly, ebből próbáltak építkezni a felek. Ennek eredményeként főként mezőnyben folyt a játék, a párharcok domináltak, minden labdáért nagy volt a harc. A győriek javarészt rögzített szituációk után tudtak veszélyeztetni, egy alkalommal a kapufa mentette meg a Haladás-Viktóriát a bekapott góltól. Negyvenöt percnyi játék után egyik együttes sem tudta bevenni ellenfele kapuját, így 0-0-s eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.

 

A térfélcsere után kiegyenlített volt a játék, egyik gárda sem igazán tudott felülkerekedni a másikon. A Győr valamelyest többet birtokolta a labdát, a hazaiak pedig egy-egy gyors ellentámadásból próbálták a maguk javára fordítani a találkozót. Az utolsó tíz percben előbb Herczeg Andrea, majd Vida Boglárka is a lécet találta el szabadrúgásból, de az eredmény már nem változott, így a küzdelmes találkozón végül megosztozott a pontokon a két csapat.

 

Székely Tibor lányai legközelebb április 21-én, szerdán lépnek pályára, méghozzá ismét hazai környezetben az MTK ellen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.