km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Kutatás: többen néznek pornót, mint e-mailt

Kutatás: többen néznek pornót, mint e-mailt

A második negyedévben 6,12 millió felhasználónak, vagyis a 15 évnél idősebb lakosság 73,3 százalékának volt Magyarországon internet-hozzáférése – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által közzétett Digitális Közönségmérési Tanács adataiból.

 

A fiatalabb generációk körében elterjedtebb az internethasználat, a Z generációnak, azaz a 15 és 24 év közöttieknek a 94,2 százaléka aktív látogatója a világhálónak, míg az Y generáció, a 25 és 40 év közöttiek 93 százaléka rendszeres internethasználó. Még az  X generáció, vagyis a 41–56 évesek közül is sokan interneteznek, 82 százalékuk, az 57 évnél idősebbeknek már csak az 58,2, a 76 évnél idősebbeknek pedig csak a 6,3 százaléka.

 

Az internethasználók körében a magazinok, valamint a híroldalak a legtöbbet látogatott tematikus tartalmak, az előbbiek 5,35, az utóbbiak 5,22 millió egyedi felhasználót tudhattak magukénak a második negyedévben. A közhasznú és linkgyűjtő oldalaknak is 4,5 millió felett volt a látogatottságuk, de meghaladta a 4 milliót a közösségi médiák látogatottsága is. Az 
e-kereskedelem 3,78 millió látogatót vonzott, illetve 2,2 millióan felnőtt-tartalmat is fogyasztottak az interneten.

 

Leggyakrabban valamilyen mobileszközön, telefonon vagy tableten internetezett a magyar lakosság a második negyedévben, a létszámuk meghaladta az 5,22 milliót. Otthoni számítógépről 4,53 millióan böngésztek, a munkahelyről azonban csak 1,9 millióan interneteztek a vizsgált három hónapban. 

 

Az otthoni és a munkahelyi böngészés között nagy különbségek mutatkoznak a magazin, a szórakozás, a közösségi média, az e-kereskedelem és a felnőtt-tartalmak esetében.

 

Az adatok azt is alátámasztják, hogy a közösségi média használata egyre nagyobb szerepet játszik a lakosság életében, erre tekintettel egyetlen társadalmi szereplő – a híroldalak, az internetes magazinok, a televíziós csatornák vagy éppen a rádiók – sem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen a platformokon, amelyek újabb felületet biztosítanak a tartalmaiknak, üzeneteiknek. A kutatás szerint 2021 áprilisában 5,4 millió regisztrált felhasználója volt a Facebooknak és 2,1 millió az Instagramnak Magyarországon ez a nagykorú lakosság 87, illetve 34 százaléka.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.