km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Közösségépítés helyett Fidesz kampány - Kelemen Krisztián közleménye

Közösségépítés helyett Fidesz kampány - Kelemen Krisztián közleménye

Egy közösségi nap kapcsán adott ki sajtóközleményt Kelemen Krisztán (Éljen Szombathely!) képviselője.

Közösségépítés helyett Fidesz kampány

 

Vasárnap délelőtt a választókörzetemben, a Joskar-Ola lakótelepen városrészi közösségi nap került megrendezésre, amely elsősorban nem a helyben élőket, hanem a Fidesz kampánycéljait szolgálta.

Az esemény egy olyan Európai Unió által finanszírozott, városi közösségépítés célját szolgáló projektből valósul meg, melynek koordinátorai Lazáry Viktor, a botrányairól elhíresült Fideszes ex-alpolgármester, jelenleg a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere, valamint, Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, aki városi intézményvezetőként a Fideszes képviselőjelöltnek gyűjtött aláírásokat kopogtatással, egy héttel ezelőtt hétvégén, a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a Joskar-Ola lakótelepen. Mindezt, azok után, hogy pár hónappal ezelőtt a Fideszes városvezetéshez hű üzleti körök részére kívánta értékesíttetni az önkormányzattal a saját intézményéhez tartozó Savaria Mozit, amit az Éljen Szombathely! Frakciónk csak a közgyűlésen tudott megakadályozni.

A lakótelepi szabadidős napra a körzet képviselőjeként semmilyen hivatalos, vagy akár informális meghívót nem kaptam a szervezőktől. Jelen volt viszont a Fidesz képviselőjelöltje, akit egy forgatócsoport kísért, hogy a programról kampányvideót készíthessenek. Az esemény megszervezése nagyon sürgős lehetett a Fidesznek, hiszen a lakók tájékoztatására sem került sor, legalábbis nem tudtak róla, hogy milyen rendezvény zajlik egy megszokottan csendes, nyugodt vasárnap délelőtt.

Felszólítom Lazáry Viktort és Parais Istvánt, hogy tartózkodjanak attól, hogy a közpénzt Fideszes kampánycélokra használják fel! A következő közgyűlésre pedig kezdeményezem, hogy a projektmegvalósítók számoljanak be arról, hogy az amúgy több városrészen is zajló rendezvényeket mekkora összegből, kiknek a bevonásával valósították meg, és azokat miért a kampányidőszakra időzítették.

 

Kelemen Krisztián

Önkormányzati Képviselő

Éljen Szombathely!

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.