km/óra
  2021.09.22., szerda  •  Móric napja
Közösségépítés helyett Fidesz kampány - Kelemen Krisztián közleménye

Közösségépítés helyett Fidesz kampány - Kelemen Krisztián közleménye

Egy közösségi nap kapcsán adott ki sajtóközleményt Kelemen Krisztán (Éljen Szombathely!) képviselője.

Közösségépítés helyett Fidesz kampány

 

Vasárnap délelőtt a választókörzetemben, a Joskar-Ola lakótelepen városrészi közösségi nap került megrendezésre, amely elsősorban nem a helyben élőket, hanem a Fidesz kampánycéljait szolgálta.

Az esemény egy olyan Európai Unió által finanszírozott, városi közösségépítés célját szolgáló projektből valósul meg, melynek koordinátorai Lazáry Viktor, a botrányairól elhíresült Fideszes ex-alpolgármester, jelenleg a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere, valamint, Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, aki városi intézményvezetőként a Fideszes képviselőjelöltnek gyűjtött aláírásokat kopogtatással, egy héttel ezelőtt hétvégén, a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a Joskar-Ola lakótelepen. Mindezt, azok után, hogy pár hónappal ezelőtt a Fideszes városvezetéshez hű üzleti körök részére kívánta értékesíttetni az önkormányzattal a saját intézményéhez tartozó Savaria Mozit, amit az Éljen Szombathely! Frakciónk csak a közgyűlésen tudott megakadályozni.

A lakótelepi szabadidős napra a körzet képviselőjeként semmilyen hivatalos, vagy akár informális meghívót nem kaptam a szervezőktől. Jelen volt viszont a Fidesz képviselőjelöltje, akit egy forgatócsoport kísért, hogy a programról kampányvideót készíthessenek. Az esemény megszervezése nagyon sürgős lehetett a Fidesznek, hiszen a lakók tájékoztatására sem került sor, legalábbis nem tudtak róla, hogy milyen rendezvény zajlik egy megszokottan csendes, nyugodt vasárnap délelőtt.

Felszólítom Lazáry Viktort és Parais Istvánt, hogy tartózkodjanak attól, hogy a közpénzt Fideszes kampánycélokra használják fel! A következő közgyűlésre pedig kezdeményezem, hogy a projektmegvalósítók számoljanak be arról, hogy az amúgy több városrészen is zajló rendezvényeket mekkora összegből, kiknek a bevonásával valósították meg, és azokat miért a kampányidőszakra időzítették.

 

Kelemen Krisztián

Önkormányzati Képviselő

Éljen Szombathely!

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
legfrissebbek
Megyei II. osztály, északi csoport: kiütéses gércei és csepregi siker
Utóbbi a Söptével együtt továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik, így ez a két csapat foglalja el a tabella első két pozícióját. A Bozsok lendülete tovább tart, az Alsóújlak viszont zsinórban négy győzelem után ezúttal vereséget szenvedett. A Gencsapáti és a Szeleste megtorpant, a Kemenesalja pedig döntetlent játszott az Újperinttel.
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon
A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.
Megérkezett a fővárosi állatkertbe Szása, a szibériai tigris
A 12 éves állat már látható a kifutójában.
WHO-szakember: Szerbia kezdetben sikeres volt, már nem az
Vb-selejtezők: Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.