km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Közgyűlés: a költségvetés módosítása, ingatlaneladás és a hidak állapota is terítékre kerül

Közgyűlés: a költségvetés módosítása, ingatlaneladás és a hidak állapota is terítékre kerül

Módosítják az idei költségvetést, döntenek önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről és több rendeletet módosítanak a képviselők a csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.

 

Beszámoló hangzik el az előző közgyűlés óta eltelt időszakról, majd módosítják az idei költségvetést. Várhatóan döntenek pedagógiai asszisztensek felvételéről három szombathelyi óvodába, ami 10 millió forint többletköltséget jelent. A képviselők beszámolót hallhatnak a 10 hónapja működő központi orvosi ügyelet tevékenységéről. Határozatot hoznak önkormányzati gazdasági társaságok veszteségpótlásáról és többlettámogatásáról, ingatlaneladásokról és módosítanak több önkormányzati rendeletet. A közösségi közlekedésről szóló napirendi pontban tárgyalnak a Volánbusznak fizetendő 176 millió forintos ellentételezésről és a menetrend-racionalizásáról, amihez képviselői javaslatokat várnak. 


Hosszabb előterjesztés szól a kormány által Szombathelynek juttatott 1,2 milliárdos fejlesztési támogatás felhasználásáról. A kormányrendelet nem tartalmazza a zanati kerékpárút építésének 300 milliós fedezetét, az erről szóló külön rendelkezés még előkészítés alatt áll. Eredménytelenül zárult a közbringa program közbeszerzése, a két beérkezett ajánlat jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló 52 millió forintot, ezért valószínűleg elhagyják ezt a projektelemet a kerékpárosbarát fejlesztési projektből. Tárgyalnak az idei hídvizsgálati jegyzőkönyvről, meghatározzák a felújítandó hidak prioritási sorrendjét, és évente elkülönítenek egy összeget hídfelújításra. Elhangzik az önkormányzati alapítványok éves beszámolója. Módosítják az M86-os gyorsforgalmi út Zanat és Körmend közötti szakaszához kapcsolódó településrendezési eszközöket. A várost elkerülő szakasz Szentkirály és Táplánszentkereszt között halad. 


Zárt ülésen kitüntetésekkel és a parkfenntartóval kapcsolatos döntéseket hoznak. A közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízióban és Facebook-oldalán is.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.