km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Közgyűlés: a költségvetés módosítása, ingatlaneladás és a hidak állapota is terítékre kerül

Közgyűlés: a költségvetés módosítása, ingatlaneladás és a hidak állapota is terítékre kerül

Módosítják az idei költségvetést, döntenek önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről és több rendeletet módosítanak a képviselők a csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.

 

Beszámoló hangzik el az előző közgyűlés óta eltelt időszakról, majd módosítják az idei költségvetést. Várhatóan döntenek pedagógiai asszisztensek felvételéről három szombathelyi óvodába, ami 10 millió forint többletköltséget jelent. A képviselők beszámolót hallhatnak a 10 hónapja működő központi orvosi ügyelet tevékenységéről. Határozatot hoznak önkormányzati gazdasági társaságok veszteségpótlásáról és többlettámogatásáról, ingatlaneladásokról és módosítanak több önkormányzati rendeletet. A közösségi közlekedésről szóló napirendi pontban tárgyalnak a Volánbusznak fizetendő 176 millió forintos ellentételezésről és a menetrend-racionalizásáról, amihez képviselői javaslatokat várnak. 


Hosszabb előterjesztés szól a kormány által Szombathelynek juttatott 1,2 milliárdos fejlesztési támogatás felhasználásáról. A kormányrendelet nem tartalmazza a zanati kerékpárút építésének 300 milliós fedezetét, az erről szóló külön rendelkezés még előkészítés alatt áll. Eredménytelenül zárult a közbringa program közbeszerzése, a két beérkezett ajánlat jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló 52 millió forintot, ezért valószínűleg elhagyják ezt a projektelemet a kerékpárosbarát fejlesztési projektből. Tárgyalnak az idei hídvizsgálati jegyzőkönyvről, meghatározzák a felújítandó hidak prioritási sorrendjét, és évente elkülönítenek egy összeget hídfelújításra. Elhangzik az önkormányzati alapítványok éves beszámolója. Módosítják az M86-os gyorsforgalmi út Zanat és Körmend közötti szakaszához kapcsolódó településrendezési eszközöket. A várost elkerülő szakasz Szentkirály és Táplánszentkereszt között halad. 


Zárt ülésen kitüntetésekkel és a parkfenntartóval kapcsolatos döntéseket hoznak. A közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízióban és Facebook-oldalán is.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.