km/óra
  2020.11.30., hétfő  •  András, Andor napja
Közelebb hozták az olvasás szeretetét a gyerekekhez

Közelebb hozták az olvasás szeretetét a gyerekekhez

A Berzsenyi Dániel Könyvtár hat éve csatlakozott a nemzetközi könyvajándék nap rendezvényéhez. Lehetőség nyílt arra, hogy az otthonról behozott könyvek „vakon” gazdát cseréljenek.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár dolgozói az intézmény és a város különböző pontjain, parkokban, padokon, buszon hagytak el könyveket, amelyek a megtalálóké lehettek. A könyvtárban gyerekeket vártak délelőtt interaktív meseolvasásra. A résztvevő első, második osztályosok nagy örömmel adták át a hozott könyveiket és izgatottan választottak helyette másikat. 


A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozza az olvasást a gyerekekhez, erősítse a könyvek iránti szeretetüket és ösztönözze őket a könyvtárlátogatásra. Komondi Gabriella gyermekkönyvtáros elmondta, hogy immár hatodik éve rendezik meg a Berzsenyi könyvtárban a programot, a gyerekek először egy játékos meseolvasós foglalkozáson vesznek részt, utána pedig megajándékozzák őket könyvekkel. 


A gyerekek a kiválasztott könyveket egymásnak mutatva boldogan nyugtázták, hogy a sajátjukért cserében jót, vagy jobbat választhattak. A könyvtár egy-egy könyvjelzőt tett a könyvekbe emlékül.
Tinicsné Berta Brigitta, a Paragvári Utcai Általános Iskola napközis nevelője hozzátette, hogy várakozáson felüli volt az interaktív foglalkozás, nagy örömmel készültek, mivel a gyerekek nagyon szeretnek olvasni. Értékes könyvekkel érkeztek és még értékesebb könyvekkel tértek vissza az iskolába. 


Ezen a napon a könyvtár bejárata mellett elhelyezett polcon találhattak az érdeklődők becsomagolt könyveket, amelyeket elvihettek egy jó állapotú kötetért cserébe. Az intézmény máskor is ajándékoz könyveket, évente kétszer szerveznek ingyenes könyvturkálót.

Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Új helyére került a város adventi koszorúja
Péntektől változtak a kapcsolattartási szabályok Ausztriában
November 27-től változtak a személyes kapcsolattartás szabályai a kijárási korlátozás idején. Az új rendelet értelmében a közeli hozzátartozók közé csak a szülők, gyermekek és testvérek tartoznak majd, a nagyszülők viszont vigyázhatnak kiskorú unokáikra. Péntektől a háztartások egyszerre csak egy vendéget fogadhatnak, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Termelői gasztrokaluz vezet át minket az országon
TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.
Milliós bírság vár a Barcára Messi emlékezése miatt
A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.
Jövő decemberben lesz a téli Universiade
Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.
Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő
Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.
Meg akarta ölni Szombathelyen a volt barátnőjét, 13 évet kapott
A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.