km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Kosárlabda: ezúttal nem tudták nagy csatára késztetni az osztrákok a mieinket

Kosárlabda: ezúttal nem tudták nagy csatára késztetni az osztrákok a mieinket

Az Ukrajna elleni találkozón már a csoport első helye lesz a tét Ivkovics Sztojan fiai számára.

 

FÉRFIKOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, F CSOPORT

MAGYARORSZÁG - AUSZTRIA 81-58 (16-18, 22-12, 20-12, 23-16)

Magyarország: Váradi 7/3, Vojvoda 12/6, Ferencz 5/3, Eilingsfeld 3/3, Keller 13/3. Cserék: Pongó Ma. 3, Szabó 5/3, Perl 17, Karahodzic 2, Horti 2, Filipovity 9/3, Pongó Má. 3

Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan

Ausztria: Vujosevic 10, Murati 4, Güttl 2, Ogunsipe 10/3, Mahalbasic 10. Cserék: Lemesic D. 6/3, Rados 6, Ersek 7/3, Douvier -, Bauer 3

Szövetségi kapitány: Raoul Korner

 

Már biztos Európa-bajnoki résztvevőként léphetett pályára a magyar férfi kosárlabda-válogatott hétfőn este Ausztria ellen. A találkozón a pénteken mindent eldöntő triplát szerző Benke Szilárd pihenőt kapott Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánytól.

 

Mahalbasic nyitotta a pontok sorát, ám ezt követően Vojvoda volt eredményes egy tetszetős tripla után. Újabb dupla az osztrákoktól, tripla a magyar válogatottól, Eilingsfeld volt az "elkövető". A harmadik magyar kosár is tripla volt, Vojvodának már a második, két perc után 9-6-ra vezettünk. Büntetőkkel jöttek közelebb az osztrákok, de a magyar válogatott 11-8-ra is vezetett, Bauer büntetője és Ersek triplája után, egyenlített Ausztria. Lamesic duplájával a vezetést is átvették, végül két ponttal nyerték a negyedet, méghozzá 16-18-ra.

 

Ersek duplája volt az első kosár a második etapban, Mahalbasic kosarát követően pedig időt kért Sztojan Ivkovics mester. Keller passzából Filipovity zsákolt, 18-22. Vojvodát a levegőben lökték meg, a játékvezetők sípja azonban néma maradt. Sztojan Ivkovics technikait kapott reklamálásért. Az olló azonban tovább nyílt, 18-27 volt a táblán Vujosevic kosara után. Perl pontjaival zárkóztunk, majd Ferencz triplája és a Falco játékosának büntetői ismét egál közelbe hozták a mieinket. 10-0-ás roham után, Keller kosarával vettük vissza a vezetést. Perl zsákolása fontos pillanatban érkezett, amire Mahalbasic tudott felelni. Odatettük magunkat a következő percekben, Szabó, Perl és Keller is beköszönt, a félidő hajrája előtt időt is kértek az osztrákok. A nagyszünetre végül 38-30-as vezetéssel mehettek a mieink.

 

Büntetőkkel kezdték meg a felzárkózást az osztrákok, amire Váradi duplával tudott felelni. A negyed közepére lett meg a tíz közte, Perl volt eredményes. Sztojan Ivkovics folyamatosan kemény játékot kért a csapattól, szoros védekezést. Az osztrákok nem is nagyon találták az ellenszerét a játékunknak, Ogunsipe triplája és palánkos duplája adott nekik némi reményt, de nagyon jól játszott a magyar válogatott. Egészen 55-42-ig nyílt az olló, időt kért a vendégek edzője. Karahodzic kosarával folytatódott a mérkőzés. Keller tépte a lepattanót egy újabb rossz osztrák kísérlet után, így mi támadhattuk az utolsót. Keller végül egy büntetőt értékesített. 

 

Szabó triplájával indult az utolsó negyed. Mahalbasic duplával válaszolt, majd Keller rontott tiszta ziccert. A lényegi dolgok ekkor már eldőltek, az volt a kérdés, fel tudnak-e zárkózni a “sógorok”. Hat perccel a vége előtt lett meg a “húsz” közte, majd Vujosevic egy triplával faragott a hátrányon. Felváltva estek a kosarak, állandósult a 20 pont körüli előny. 73-50 re is megléptünk, időt kért az ellenfél, de csodát már nem tudtak tenni. A magyar nemzeti csapat megérdemelten nyerte meg a találkozót 81-58-ra.

 

A válogatott a csoportelsőségért Ukrajna legjobbjaival játszik hétfőn 18 órakor.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.