km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Kosárlabda Bajnokok Ligája: parázs összecsapáson szenvedett vereséget a Falco a Strasbourgtól

Kosárlabda Bajnokok Ligája: parázs összecsapáson szenvedett vereséget a Falco a Strasbourgtól

A szombathelyiek ezúttal is nagyot küzdöttek, a sok hiba azonban nem fért bele.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA L-CSOPORT 3. FORDULÓ

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - SIG STRASBOURG 63-85 (18-17, 15-19, 21-25, 9-24)

Falco: Váradi 10, Perl 21/6, Clark 4, Golomán 11/3, Keller 5/3. Cserék: Somogyi -, Benke 8/6, Verasztó -, Barac 2, Hawkins 2, Kovács -

Edző: Milos Konakov

Strasbourg: Maille 10/3, Taylor 5/3, Cavalière 12/3, Lansdowne 22/6, Morin 9. Cserék: Curier 1, Mitchell 14/6, Udanoh 12

Edző: Lassi Tuovi

 

A Bajnokok Ligája második szakaszának újabb erőfelmérőjén a Strasbourg látogatott az Aréna Savariába. A Falco két szoros vereséggel a háta mögött érkezett az összecsapásba, míg a vendégek 50%-os mérleggel rendelkeztek, egy győzelem, egy vereség állt a nevük mellett. 

 

A labdát a franciák hozták el a feldobást követően, Golomán remek védekezése után azonban a sárga-feketéké volt az első kosár. A vendégek második akciójukat már pontokra váltották, ezt követően viszont Marvin Clark vette vállára a Falcot szép egyéni alakításaival. A SIG kapaszkodott, majd fordított, de Golomán triplája is célba ért, 9-7 állt az eredményjelzőn. Bekezdtek a csapatok, sok pont esett, 9-9 után viszont mindkét oldalon megtört a lendület. Clark hatalmasat sapkázott, Keller triplát hintett, Golomán pedig hibátlanul büntetőzött, így öt pont volt a magyar bajnok előnye (14-9). A hazai rohamra két francia középtávoli érkezett, sokszor egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok. Mindkét együttes szorongatott helyzetből talált be, majd Hawkins szerzett újabb kosarat egy szépségdíjas horog után. A negyed utolsó perce 18-17-ről kezdődött, és mivel több kosár nem esett a játékrészben, ez maradt az állás tíz perc után.

 

Udanoh és Perl kosaraival startolt a második etap, majd egy újabb duplával átvették a vezetést a sötétmezesek (20-21). Cavaliér aztán tovább növelte az előnyt, hazai oldalon viszont Perl-show következett: a Falco válogatott klasszisa egymaga 7 ponttal sokkolta rövid időn belül a vendégeket, 27-23-nál pedig időt is kért a Strasbourg. A timeout után aztán gyorsan elfogyott a szombathelyiek előnye, sőt, mi több, ötpontos előnyre tettek szert a gallok, 27-32-nél Milos Konakovnak kellett reagálnia. Hullámzott a mérkőzés, Perl és Golomán pontjaival 33-34-re zárkózott a Falco, ezt követően viszont az utolsó kosár a SIG-é volt, így a nagyszünetben 33-36 állt az eredményjelzőn. 

 

Jó védekezés után Benke-triplával egalizáltak a szombathelyiek, Cavaliére betörésével viszont ismét a franciák kerültek lépéselőnybe (36-38). A folytatásban is az ő pillanataik következtek, a Falco nem tudta kihasználni az előtte adódó lehetőségeket, 36-42-nél pedig Milos Konakov kénytelen volt időt kérni. Hullámvölgybe került a házigazda, a hangulat egyre feszültebbé vált, 36-46-nál tíz pont a vendég előny. Benke dudaszós triplája nagyon kellett, majd Lansdowne kosara után Perl is szórt egyet, nem hagyta magát a Konakov-legénység (42-49). A negyed derekán jártunk, amikor Perlre sportszerűtlent fújtak, de Perl és Benke kosaraival tovább zárkóztak a sárga-feketék (46-51). Lansdowne továbbra is sok kellemetlen másodpercet okozott, Váradi szenzációs kosarat dobott, bő két és perccel a negyed vége előtt 50-53-ra vezettek a vendégek. Két büntetőt dobhatott a Strasbourg, a második kosarat lepattanó után szerezték, majd ismét Váradi tartotta a lelket a vasiakban. A felvonás végén a játékvezetői ítéletek és reklamálások kerültek középpontba, a SIG pedig 54-61-re vezetett az utolsó tíz minutum előtt. 

 

A vendégek kispadja technikait kapott, így aztán Perl dobhatott egy büntetőt nyitásként. A másik oldalon is a vonalról próbálkozhattak, méghozzá két alkalommal is: az első kettőt bedobta Mitchell, a második kettő viszont egyaránt kimaradt. A Falconak többször is megvolt a lehetősége, hogy egy kosárra zárkózzon, ilyenkor azonban sorozatosan érkeztek a hibák, amiket triplákkal büntettek a gallok. 57-69-nél időt kért Milos Konakov, Perl és Váradi is fontos kosarat szerzett, nagy erőket mozgósított a hazai gárda, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. 61-69-nél Perlre fújtak ismét sportszerűtlent, aki számára így véget ért a mérkőzés, harapni lehetett a levegőt a csarnokban. Büntetők után labdabirtoklással jöhetett a Strasbourg, 61-73-nál ismét tizenkét pont volt a differencia, szűk négy perc volt ekkor vissza az összecsapásból. A hajrára elfogytak a szombathelyiek, a vendégek egészen huszonkét pontig duzzasztották a különbséget, így 63-85 arányban megnyerték a találkozót.

 

A bajnokságban legközelebb a Szeged együttesét látja vendégül a Falco szombaton, a Bajnokok Ligájában pedig március 9-én a Tenerife gárdájához utazik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén