km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Kosárlabda Bajnokok Ligája: drámai meccsen, hosszabbítás után szenvedett vereséget a Falco Strasbourgban

Kosárlabda Bajnokok Ligája: drámai meccsen, hosszabbítás után szenvedett vereséget a Falco Strasbourgban

A szombathelyiek tizenkilenc pontos hátrányból jöttek vissza, az utolsó másodpercekben a győzelemért támadhattak, a ráadást azonban a franciák bírták jobban, akik így 98-86-ra nyerni tudtak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, L-CSOPORT 5. FORDULÓ

SIG STRASBOURG - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 98-86 (24-16, 25-22, 21-24, 12-20, 16-4)

 

SIG Strasbourg: Maille 16/,12, Taylor 18/3, Mitchell 12/3, Lansdowne 17/9, Udanoh 9. Cserék: Howard 13/9, Curier 9/9, Cavalière 4

Vezetőedző: Lassi Tuovi

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Váradi 11/3, Somogyi 6, Clark 6, Golomán 19/3, Keller 7. Cserék: Perl 24/3, Kovács B. -, Barac 10, Hawkins 3/3

Vezetőedző: Milos Konakov

 

A szombati Kecskemét elleni összecsapás után hétfőn már Franciaországban lépett pályára a Falco együttese a Bajnokok Ligája második szakaszának utolsó előtti fordulójában. A legjobb 16 között az első pontjaikra hajtó sárga-feketék azzal a Strasbourggal néztek farkasszemet, amely két győzelem mellett két vereséget jegyzett eddig ebben a szakaszban. A tét nem kisebb volt, mint a matematikai esély életben tartása a továbbjutásra, ehhez viszont mindenképpen győzelemre volt szükség. 

 

A Strasbourg már a feldobásból helyzetbe került, a kísérlet azonban kimaradt, miként a szombathelyiek első támadása is. A vasi megyeszékhelyen remeklő Lansdowne két triplával szomorította a magyar bajnokot, ezt követően Keller szépen vált le ellenfeléről, szépítettek a vasiak (6-2). 8-2 után négy vendég pont érkezett, éledezett a Falco, amely fontos lepattanókat tudott szedni ezekben a pillanatokban. Taylor dudaszós zsákolását remek, már-már megszokott Váradi-Keller alley-oop követte, majd egy újabb triplával 13-8-ra módosították az állást a franciák. Kapaszkodott a Konakov-legénység, 13-12-nél már csak egy volt közte, ekkor viszont ismét helyére tett két hármast a SIG, 19-12-nél pedig időt kért Milos Konakov. Perl előbb jól védekezett, majd fontos kosarat szerzett, de Howard is eredményes tudott lenni kintről, őrizte előnyét a gall alakulat (24-16). A játékrészben már nem esett több kosár, így nyolc ponttal vezetett a Strasbourg az első tíz perc után.

 

Howard kosarára Perl felelt, a franciák azonban ellenállhatatlanul dobták a triplákat, 29-18-nál pedig tizenegy pont volt a differencia. Perl pontjai tartották életben a szombathelyieket, de nagyon elkapta a fonalat a házigazda, 37-22-nél ismét Milos Konakov hívta magához övéit. Váradi kosara után Lansdowne gyarapította tovább pontjainak számát, majd egy jó védelezés után Golomán fejezte be egy zsákolással az akciót (39-26). A Falco 14-ese aztán a SIG időkérése után labdát szerzett, majd triplát szórt, tíz pontra jöttek fel a vendégek. Cavaliére büntetői után Somogyi vitte szépen végig, a védekezés azonban továbbra sem működött igazán, Howard révén ismét hárompontost jegyezhetett a házigazda. Perl tempója után ismét a sötétmezesek kértek időt, egy perccel a nagyszünet előtt Maille büntetőzhetett, aki aztán egy triplát is elsüllyesztett, 49-35 állt az eredményjelzőn. A félidő végén Perl dobhatott három büntetőt, valamennyit értékesítette is, 49-38-cal mentek pihenőre a felek.

 

A félidő első kosara a galloké volt, Golomán zsinórban négy ponttal válaszolt, tíz ponton belülre kerültek a sárgamezesek. Mitchell és Taylor 2+1-es akcióival gyorsan 57-42-re módosult az állás, hullámvölgybe került a Falco, 59-42-nél Barac büntetőzhetett. A vendégek légiósának kihagyott büntetőit Mitchell büntette meg kintről, majd Váradi szerzett zsinórban öt pontot, nagyot küzdött a Falco. A hazaiak megrázták magukat, 67-48-nál visszaállt a tizenkilenc pontos differencia, nehéz helyzetbe került a magyar bajnok. Ekkor azonban Váradi Benedekék találtak magukra, 67-56-nál tizenegyre közelítette meg ellenfelét a Falco, sőt, mi több, több, Perl betörése után 67-58-ra módosult az állás. A SIG időt kért, Lansdown egy 2+1-gyel jelentkezett, de Perl ismét nagyon fontos pillanatban villant, majd két büntetőt is bedobott, ez pedig azt jelentette, hogy az utolsó etap előtt 70-62 állt az eredményjelzőn.

 

Udanoh tette közé ismét a tíz pontot, Perl viszont ihletett formában kosárlabdázott, ezúttal egy tripla formájában mutatta meg klasszisát. Egyre többet hibázott a Strasbourg, a Falco szigorított a védekezésén, Váradi kosarával pedig öt pontra zárkózott (72-67). Nagyon elkapta a ritmust a vendég gárda, Váradi ezúttal egy asszisztot osztott ki Clarknak, mindössze három pont volt már csak a differencia (72-69). Perl Zoltán támadólepattanót szedett, Golomán két büntetőt harcolt ki, 72-71-re közelítette meg a Strasbourgot a Falco. Nem találta az ellenszert a francia csapat, a vasiak a vezetésért támadhattak, Cavaliére-re egy percen belül három faultot fújtak, az újabb büntetőkkel pedig már a szombathelyieknél volt az előny. A hazai pontcsendet Udanoh törte meg, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, három perccel a vége előtt 76-77-re a sárga-feketék vezettek. Önkívületi állapotban futottak neki a véghajrának a szombathelyiek, Golomán hatalmas sapkát osztott ki, a kosarat viszont a hazaiak szerezték, amivel ők vezettek (80-79). Taylor újabb pontjaira Golomán válaszolt, Clark hatalmasat védekezett, Keller egalizált, amikor fél perc volt hátra (82-82). Váradi labdaszerzése után a győzelemért támadhatott a Falco, Perl dobása viszont leszédült a gyűrűről, hosszabbítással folytatódott az óriási csata. 

 

Hét strasbourgi ponttal kezdődött a ráadás, a vasiak nem tudtak betalálni, 89-82-nél pedig időt kért Milos Konakov. Clark pontjaival lopakodott a Falco, de ami nem jött össze a franciáknak a második félidőben, az most igen, a vendégek elfogytak, az összecsapást drámai végjáték után a hazaiak nyerték 

 

A sárga-feketék március 19-én, szombaton a DEAC gárdáját fogadják az alapszakasz utolsó előtt mérkőzésén, a BL-t pedig szintén hazai környezetben zárják, méghozzá március 23-án, szerdán a litván Rytas Vilnius ellen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.