km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Körözött személyt fogtak és ittas sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök

Körözött személyt fogtak és ittas sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök

Három ittas sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, kettő sofőr a járművezetéstől is el volt tiltva - adja hírül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 30-án 5 óra és 2022. október 1-jén 5 óra közötti időben közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A járőrök az éjszaki órákban Szombathelyen a Dolgozók útján igazoltattak egy fehérgyarmati férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a 60 éves férfival szemben a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások a körözött személyt előállították és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

Az éjszaka folyamán az egyenruhások Szentgotthárdon intézkedtek egy, hatósági jelzés nélkül közlekedő gépjármű vezetőjével szemben. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel őt a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől jogerős határozatával eltiltotta. A helyszínen a gépkocsivezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja is, ezért a rendőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A szentgotthárdi férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben szabálysértési eljárás, közigazgatási hatósági eljárás és büntetőeljárás is indult a Körmendi Rendőrkapitányságon.

Ugyancsak eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját az a férfi, akit Szombathelyen a Ferenczy István utcában igazoltattak a rendőrök. Az igazoltatás során az eltiltott sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja is, ezért alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A gépkocsivezetőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben közigazgatási hatósági eljárást, valamint büntetőeljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A közúti ellenőrzések során még egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Sárváron. A sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság - olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.