km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Koronavírus: óriási a személyzetre nehezedő nyomás a burgenlandi kórházakban

Koronavírus: óriási a személyzetre nehezedő nyomás a burgenlandi kórházakban

A burgenlandi kórházakban feszült a koronavírus-helyzet: a betegek száma nő, ugyanakkor egyre több a karantén vagy betegség miatt hiányzó személyzet. A kórházi dolgozók számára óriási kihívást jelent a napi munka, a műtéteket ismét el kell halasztani. Hasonló a helyzet az idősotthonokban is, számolt be róla a Krone.

 

Mint írják, a jelenlegi adatok sem ígérnek enyhülést: az elmúlt 24 órában ismét 1164 új fertőzés történt Burgenlandban. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 12 806 ember beteg. A kórházakban 125 embert ápolnak, közülük 11-et az intenzív osztályon. Ez hatalmas kihívás az egészségügyi rendszer számára. "A személyzetre nehezedő nyomás óriási" – közölte Leo Szemeliker, a Krages szóvivője.


A normál osztályokon a betegek nagy száma önmagában is leterheli a személyzetet, mivel az ápolóknak különösen bonyolult védelmi intézkedéseket is be kell tartaniuk a vírus miatt. Ehhez jönnek még az orvosok és ápolók magas hiányzási arányai: "Kérjük megértésüket, ha emiatt most műtéteket kell elhalasztani" - magyarázza Szemeliker.


Hasonlóan feszült a helyzet a kismartoni Barmherzige Brüder kórházban. "Jelenleg körülbelül 100 munkatárs hiányzik karantén vagy betegség miatt. A személyzetünk nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is nagy kihívásoknak van kitéve" - nyilatkoztak a Krone megkeresésére. A műtéteket el kell halasztani.


Az idősotthonokban a koronavírussal összefüggő személyzeti hiányzások átlagosan 15 százalékot tesznek ki: "Reméljük, hogy a helyzet hamarosan enyhülni fog. A vezetőségtől a takarító személyzetig mindenki összefogott.”

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.
Haladás: Győztes hazatérés
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában játszotta első mérkőzését a Hali Szombathelyen a gyepcsere miatt. A Rohonci úton a vasiak 2-1-re verték a Soroksárt.