km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Koronavírus: Magyarország a második legrosszabb járványügyi besorolásba került

Koronavírus: Magyarország a második legrosszabb járványügyi besorolásba került

Magyarország egész területe a második legrosszabb járványügyi besorolásba került az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összesítése alapján, olvasható a hvg.hu-n.

 

Mint írják, az ECDC térképe azt is megmutatja, hogy Közép- és Kelet-Európa számít most a járvány szempontjából gócpontnak Európában. A Magyarországgal szomszédos országok közül Románia, Szlovénia és Horvátország egésze a legrosszabb besorolást kapta, akárcsak Szlovákia keleti része és Ausztria nyugati területei.


Magyarország szempontjából egy héttel korábban a Közép-Dunántúl még a négyfokozatú skála második (sárga) osztályozása alá került, most már ez a régió is piros kategóriában van.


Ez azt jelenti, hogy 100 ezer lakos közül 200-499-nél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt két hétben, vagy 75-199-nél, ha a tesztek több mint 4 százaléka lett pozitív. Magyarországon az utóbbi feltétel érvényesül, viszont a számok alapján a Dunától nyugatra valamivel jobb a helyzet, itt 75-200 közötti tartományban van a regisztrált esetek száma.

 

 

Grafika: hvg.hu

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.