km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Koronavírus-járvány: helyi rendelet a közterületi maszkviseléséről, nem lesz adventi vásár

Koronavírus-járvány: helyi rendelet a közterületi maszkviseléséről, nem lesz adventi vásár

Megjelent a helyi rendelet, csütörtök 0 órától az önkormányzat által megjelölt közterületeken kötelező lesz a maszkviselés Szombathelyen. Nem lesz adventi vásár, a sportlétesítményeket csak a versenyszerűen sportolók használhatják.

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján Szombathely MJV Önkormányzata november 12-től az alábbi közterületeken teszi kötelezővé az arcmaszk viselését:

- Fő tér
- Belsikátor
- Külsikátor
- Gyöngyös áruház melletti árkádsor
- Szent Márton utcai aluljáró
- Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület
- buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során
- bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében, a gyermek kísérője számára
- üzletek, bevásárlóközpontok parkolói
 

A járványügyi helyzet alakulásának függvényében a későbbiekben módosulhat a kötelező maszkviseléssel érintett közterületek köre, ezért javasolt folyamatosan követni Szombathely MJV Facebook-oldalát, ahol elérhetőek a legfrissebb bejelentések, információk.
 

Rendeletben nem szabályozható, de az önkormányzat indokoltnak tartja, ezért kérik a maszk használatát a gyárak, üzemek, közintézmények parkolóiban! Ennek érdekében dr. Nemény András, Szombathely  polgármestere megkeresi a cégvezetőket, intézményvezetőket, hogy belső szabályozással írják elő a maszkhasználatot ezeken a területeken.
 

A kutyafuttatókat nem zárják le, de kérik az ebtartókat, hogy a kutyafuttatók területén viseljék a maszkot!
 

A városi sportlétesítmények (pl.: Haladás Sportkomplexum, Aréna Savaria, Fedett Uszoda stb.) kizárólag versenyszerűen sportolók részére látogathatók. A kormányrendelet alapján a Sportligetben felállított teniszsátor amatőr sportolók számára nem használható.
 
Az adventi vásárt a rendelet alapján  a város nem tarthatja meg. Karácsonyi dekorációval feldíszítik a belvárost, de pavilonok, programok, rendezvények nem lesznek. A hagyományos városi karácsonyfát is felállítják, az adventi koszorút pedig a Berzsenyi téren helyezik el, azonban külön gyertyagyújtási szertartásokat idén nem szerveznek.

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.