km/óra
  2024.04.25., csütörtök  •  Márk napja
Koronavírus: Burgenlandban is vannak már betegek

Koronavírus: Burgenlandban is vannak már betegek

A koronavírus már minden osztrák tartományba eljutott. Burgenlandban egy négytagú szlovák család tagjai tüneteket mutattak, jelenleg otthoni karanténban vannak és orvosi ellátást kapnak. Ennek eredményeként Ausztriában a Covid 19-vel fertőzött személyek száma péntek 21:15-kor 67-re nőtt, írja a korne.at.

A négy beteg a nyaralójában a Neusiedl am See-nél van. Az anya nemrégiben egy nemzetközi konferencián volt az Egyesült Államokban. Az első tünetek a visszatérése utáni napon jelentkeztek, majd utána tájékoztatták, hogy kapcsolatba került a megerősített Covid 19 betegekkel a kongresszuson.


Mivel a fennmaradó családtagok - a férj és két gyermek - influenzaszerű tüneteket mutattak, magas láz is előfordult, a négy családtagtól torokmintát vettek elemzésre. Ezt követően azokat, akik a  családtagokkal kapcsolatba kerültek, a lehető leggyorsabban feltérképezik. A családot 14 napig otthon karanténba helyezték. 


Burgenland nagyon intenzíven készül fel a lehetséges megbetegedésekre, koordinációs személyzetet állítottak fel a regionális biztonsági központba, amely folyamatos kapcsolatban áll a hatóságokkal, mentőszervezetekkel és kórházakkal.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak