km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Körömrágós mérkőzésen nyert a Szedeák ellen a Falco

Körömrágós mérkőzésen nyert a Szedeák ellen a Falco

A szombathelyiek 79-74-re győzték le a szegedieket a bajnokság 11. fordulójában. Perl Zoltán 17, Raymond Cowels 15 pontig jutott.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 11. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 79-74 (22-12, 13-18, 22-23, 22-21)

Szombathely: Pot 14/3, Brown 9/3, Kovács B. 4, Tiby 2, Keller 6/3. Cserék: Perl 17, Cowels 15/15, Krivacevic 6, Barac 6, Sövegjártó -, Verasztó -

Edző: Milos Konakov

Szeged: Washington 7/3, Polányi 3/3, Starovlah 3/3, Bognár 7/3, Roberson 17. Cserék: Person 13/9, Kerpel-Fronius 3, Filipovic 8, Balogh 10/3, Kovács A. 3/3

Edző: Simándi Árpád

 

Újabb hazai találkozóra készült a Falco együttese, amely a Szeged ellen szerette volna feledtetni a hétközi, Tofas Bursa elleni Bajnokok Ligája-vereséget.

 

Kovács és Polányi kosaraival indult a mérkőzés, majd Pot szerzett zsinórban öt pontot, majd Brown is hozzátett két büntetőt, jobban kezdett a Falco (9-3). Brown ezután egy triplát is a helyére küldött, időt kért Simándi Árpád (12-3). Ezt követően sokáig nem esett kosár, végül Roberson egy közelivel törte meg a gólcsendet, egy kicsit közelebb tudott férkőzni a Szeged, ám Kovács gyorsan megállította a futást (14-7). Balogh egy pontos triplával szállt be a padról a szegedieknél, Washington betörését követően pedig már csak négy volt közte (16-12). A hátralevő másfél percben viszont felpörgették a tempót a sárga-feketék és kiépítettek egy tízpontos előnyt a negyed végére, 22-12-ről következhetett a folytatás.

 

Perl találta meg szépen Krivacevicet a gyűrű alatt, majd Roberson vezérletével bejött tíz alá a Szeged (24-17). Hiába Barac ziccere, erre is jött négy pont a vendégektől, időt kelett kérnie a hazaiaknak (26-21). Ez meg is törte a szegedi lendületet, igaz, a támadóoldalon továbbra sem potyogtak a sárga-fekete kosarak (29-21). Brown és Roberson párbaja után Filipovic büntetőzhetett, jól is célzott (33-26). Továbbra is sok hiba csúszott a játékba, melyet jól jelez, hogy a két csapat együttesen 23 eladott labdával zárta az első húsz percet. Többek között ennek is köszönhetően szoros félidei eredménnyel vonulhattak öltözőbe a játékosok, 35-30 állt az eredményjelző táblán.

 

A fordulás után Cowels trojkája talált utat a gyűrűbe, majd Perl Zoltán tette közé a tíz pontot egy közelivel. Keller kinti kísérlete is a gyűrűben kötött ki, időt is kért a szegediek trénere (43-30). Bár stabilizálni tudta a játékát a Szeged, ez csak arra volt elég, hogy sokkal jobban ne húzzanak el a hazaiak, ám szépen fokozatosan így is nyílt az olló a felek között (51-35). Időben kapcsolt a Szedeák, egy 10-4-es rohamot futottak Robersonék, Milos Konakov kért időt (55-45). Kovács sarokhármasát követően hétre olvadt a sárga-fekete előny és Balogh is csinált egy 2+1-es akciót az etap vége előtt, 57-53-mal kanyarodtak a felek a záró etapra.

 

Váltott pontokkal kezdődött a felvonás, majd feljebb kapcsoltak a hazaiak (66-58). Roberson középtávolija becsorgott a gyűrűbe és Washington is jól büntetőzött, továbbra sem dőlt el a találkozó (66-62). Cowels hármasa jókor jött hazai szempontból, de erre zsinórban négy ponttal válaszolt a Szeged, így már csak három volt a felek között (69-66). Cowels újabb távoliba állt bele, ez is pontos volt, de erre is válaszolni tudtak a vendégek (72-68). Perl betörésére Washington triplája érkezett. Keller harcolt ki egy sportszerűtlen hibát kicsivel több, mint két perccel a vége előtt, de ebből csak egy pontot tudott hozni a Falco (75-71). Person dobott nagy hármast egy perccel a vége előtt, majd a fordításért támadhatott a Szedeák, de ezt sikerült kivédekeznie a hazaiaknak, huszonnyolc másodperc maradt. Potnak ütöttek oda a vendégek, aki nem is hibázott a vonal mögül (77-74). Huszonhat másodperc volt vissza. Megint nagyot védekeztek a hazaiak, akik innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. Elképesztően nagyot küzdött a Szeged, de a vezetést egyszer sem tudta átvenni a találkozón, így a végén a Falco örülhetett, amely 79-74-es győzelmet aratott.

 

A sárga-feketék számára az Alba Fehérvár elleni rangadóval folytatódik a bajnokság, méghozzá december 14-én, szerdán 18 órakor az Aréna Savariában.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.