km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Kontaktusban állnak a földdel és az éggel

Kontaktusban állnak a földdel és az éggel

Március 12-én, szombaton 11 órától a Lunda zenekar világzenei koncertje hallható majd az AGORA – MSH-ban. A koncert ingyenesen látogatható.

 

Ahogy azt magukról is vallják, igényes pop stílusvonalat követő zenekar, mely folk, jazz, indie és rock elemekkel keveredik. A név egy olyan madarat takar, ami egyaránt tud repülni és úszni, ezért kontaktusban áll a földdel és az éggel, amivel a srácok zeneileg áthidaló elérést szeretnének szimbolizálni az emberek körében.


Az erdélyi származású énekesnő, Imecs Anita a Kőbányai Zenei Stúdió falai között lelt zenésztársaira, akik szintén itt tanulnak, és nem mások, mint Bognár Levente (gitár), Drozdik Sándor (billentyű), Nagy Gergely (basszusgitár) és Popovics Mátyás (dob). A fiatal, újkeletű zenekar 2021 februárjában alakult, az első koncertjükre Budapesten a 18. Kerületi TV adásában került sor, és ezután nem sokkal részt vettek az Öröm a Zene Légrádi Antal tehetségkutatóján, ahonnan különdíjjal térhettek haza. Félév alatt megfordultak már nagyobb fesztiválokon is koncertjeikkel, és 500 eurós stúdiózási Siculus-díjjal tértek haza a székelyudvarhelyi tehetségkutatóról. A könnyed harmóniák írása mellett arra törekednek, hogy a magyar nyelvű zenei palettát gazdagítsák.


A program a Tér-Zene Program Szombathelyen című támogatás keretében valósul meg.

 

Fotó: Lunda Zenekar Facebook-oldala

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Anno: ezrek vonultak fel a Karneválon
A karneváli forgatagot, amit nagy színjátéknak és eleven történelemkönyvnek egyaránt neveztek, 1961 szeptemberének végén láthatták először a város lakosai. A Savaria Karnevált –1963 kivételével – 1969-ig minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezték meg. A felvonulást 1965-ben, 1966-ban a televízió is sugározta.