km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Kompromisszum a kutyafuttatón

Kompromisszum a kutyafuttatón

Németh Ákos (Éljen Szombathely!) tanácsnok, a Kisz lakótelep önkormányzati képviselője tartott fogadóórát szombaton délelőtt a kutyafuttatón. A nagy területet ideiglenesen ketté választják, ebben maradtak a megjelent kutyatulajdonosok.

A Kisz lakótelepen, a Károly Róbert körút mögött nagy terület áll a kutyások rendelkezésére. A felettébb népszerű helyszínen azonban nem mindenki tudta szabadon engedni házi kedvencét, ugyanis féltették a kutyusukat a nagyobbaktól.

Az elmúlt hetekben 107 aláírást juttattak el az ott élők a körzet képviselőjéhez, amelyben kérték: válasszanak le egy területet a kisebb kutyák részére. Ezt az elképzelést azonban nem mindenki támogatta, voltak, akik elégedettek a jelenlegi helyzettel.

Szombaton délelőtt erről egyeztettek az ott élők és a tanácsnok. A szemerkélő eső ellenére tucatnyi lakos ütköztette álláspontját – mindkét fél képviseltette magát.
- Kompromisszumos megoldás született, amelynek értelmében átmenetileg három-hat hónapra elválasztunk egy kisebb részt a területen. A tapasztalatok alapján hozzuk majd meg a végleges döntést. Örülök, hogy mindkét fél képviseltette magát, és annak is, hogy érdemi vita után közösen határoztunk így – mondta Németh Ákos, aki végül hozzátette: terveik szerint igyekeznek majd szolárlámpákat felszerelni a kutyafuttatóra. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak