km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!

SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!

A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.

A Vasastól elszenvedett hazai vereség után győzni utazott Komáromba a szombathelyi együttes. A riválisok nem hibáztak – kötelező volt megszerezni a két pontot.

Az első percekben felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik gárda volt előnyben (7. perc: 5-5). Aztán egy rövidzárlat után elléptek a komáromiak hárommal, a játékrész felénél 9-6 volt az állás. A vasiak viszont megnyomták a félidő második felét, a kapuba Christe jól védett, elől pedig Pődör Rebeka vezérletével sikerült felzárkózni a szünetre (15-14).

A fordulást követően lendületben maradt Pődör Zoltán együttese, amely 17-17-nél utol is érte riválisát, ám utána hosszú gólcsend következett mindkét oldalon – a hazaiak időt kértek. A 40. percben – hosszú idő után – a szombathelyieknél volt az előny (17-18). Sok volt mindkét oldalon a hiba, szűk negyed óra alatt mindössze hétszer voltak eredményesek a felek.

Az utolsó negyed órára bőséggel maradtak izgalmak, az utolsó tíz percnek egygólos vendégvezetéssel futottak neki a gárdák. A végjátékot a szombathelyiek bírták jobban, és végül két góllal nyertek.

Komárom- SZKKA  26 - 28  (15-14)

SZKKA: Balog, Christe 1, Fritz (kapusok) – Bíró, Pődör R. 13, Győri, Kulcsár 2, Pődör B. 3, Dombi, Varga N., Kiskartali 2, Szmolek 4, Horváth A. 2, Szendrei, Balogh 1, Tanaskovics. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet