km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Költészet napi kihívást hirdet diákoknak a színház

Költészet napi kihívást hirdet diákoknak a színház

Videópályázatot hirdet diákoknak a magyar költészet napja alkalmából a Weöres Sándor Színház JÁTSsZMA Színházpedagógiai Műhelye, olvasható a színház közleményében.

 

Mint írják, a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Öt évvel korábban ugyan, de ezen a napon született Márai Sándor is. Majd hét évre rá újabb géniusz: Weöres Sándor. Igaz, ő június 22-én, de ő meg szombathelyi!


„Mivel az elmúlt hónapokban mindannyian sok időt töltöttünk a képernyő előtt, biztosan közületek is már sokan vizuális szakemberek lettek, akiknek nem okoz gondot tartalomalkotás. Arra biztatunk benneteket, hogy készítsetek az alább megadott témában videófelvételt, és küldjétek el nekünk! A kérésünk, hogy József Attila, Márai Sándor és Weöres Sándor a listában megadott, legelső feljegyzett versei közül bármelyiket (vagy akár az összeset) mutasd be kedved szerint: elmondhatod, megzenésítheted, eltáncolhatod, összekeverheted – vagy ami csak eszedbe jut!” – áll a közleményben. 


Aki úgy dönt, hogy belevág, az figyeljen a következőkre:


- a produkció ne legyen hosszabb 2 percnél,
- fektetett kamerával vegye fel (1080p full HD), lehetőleg egyszínű háttér előtt,
- ha csak beszél, derékig látszódjon,
- figyeljen a fény- és hangviszonyokra: szemből kapja a fényt és ne szűrődjön be háttérzaj!


Aki elkészült vele, a neve, életkora, elérhetősége megadásával küldje el erre a címre:  jatsszmamuhely@gmail.com. Beküldési határidő: április 6.


A legjobban sikerült videókat a magyar költészet napja alkalmából a színház honlapján fogják megjelentetni. 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.