km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Kocsmaajtón, postaládán és ereszcsatornán vezette le a feszültségét

Kocsmaajtón, postaládán és ereszcsatornán vezette le a feszültségét

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlott távollétében megtartott tárgyaláson 2 rendbeli garázdaság vétsége és 1 rendbeli csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából megszerzésével elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésül 90.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit, kötelezte továbbá 33.000 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte az ügyészség.

 

A büntetett előéletű vádlott 2018. szeptember 16-án 5 óra 20 perc körül Szombathelyen, a vasútállomás területén lévő Resti söröző bejárati ajtaját több alkalommal megrúgta. A rúgások következtében az ajtó bal alsó oldalán lévő 28cm x 36,5 cm-es fabetét kiesett. A rongálással kár nem keletkezett. Cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. 


Aznap délben az oladi posta előtt elhelyezett postaládát és az épület bejáratának jobb oldalán lévő ereszcsatornát a kezében lévő kb. 2 méteres vasbeton rúddal megütötte. A rongálással kár nem keletkezett. Cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. 


A Szombathelyi Rendőrkapitányságon a vele szemben alkalmazott drogteszt a vizeletéből pozitív értéket mutatott amphetaminra, illetve metamphetaminra, amelyből megállapítható, hogy a vizsgálatot megelőző időpontban csekély mennyiségű kábítószert szerzett meg és fogyasztott. Kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban nem részesült, megelőző-felvilágosító szolgáltatáson nem vett részt, annak ellenére, hogy az erről szóló tájékoztatást átvette.


Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő három napi határidőt tartott fenn jogorvoslati nyilatkozatának megtételére, míg a távollévő vádlott a kézbesítéstől számított 8 napon belül élhet fellebbezéssel.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint