km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Klasszikus big band dallam töltötte meg a Sportházat

Klasszikus big band dallam töltötte meg a Sportházat

Az Isis Big Band 25 éves jubileumi koncertjével kezdetét vette az Érezd Szombathelyt! programsorozat. Egészen október elejéig szinte minden hétvégére jut rendezvény, mintegy 70 kulturális és családi eseményen lehet majd kikapcsolódni. A vasárnapi nyitányon teljesen megtelt a Sportház, a születésnapos együttes klasszikus big band muzsikát játszott a közönségnek.

 

Már jóval a fél nyolcas kezdés előtt megteltek a széksorok a Sportházban. Eredetileg a Témaparkba tervezték a koncertet, a bizonytalan időjárás húzódtak fedett helyre. Az Isis Big Band valójában tavaly ünnepelte 25. születésnapját, de a járvány miatt el kellett halasztani a koncertet - összesen 420 napot vártak a mai alkalomra.


Pintér Róbert , az Isis Big Band művészeti vezetője utalt arra, hogy az indíttatás egy 1993-as budapesti Glenn Miller-koncert volt. Annyira megtetszett neki ez a stílus, hogy ilyen zenekarban szeretett volna zenélni, de Magyarországon csak pár ilyen volt. Hozzátette, nem volt mit tenni, alapítani kellett egyet. 1995 óta működik ez a zenekar, 97-ben egyesületi formát választottak, és azóta töretlenül próbálják a város kulturális életét színesíteni.


Az elmúlt 25 évben több mint 120 zenész fordult meg az együttesben, amely klasszikus jazz- és swingmuzsikával szórakoztatja közönségét. Nemcsak Szombathelyen, de a környező országokban is rendszeresen fellépnek, és viszik a város jó hírét - emelte ki köszöntőjében Horváth Soma alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy mennyire csodálatos dolog, hogy szombathelyiek egy csoportja a foglalkozása mellett kulturális értéket szolgáltat, ezért jár a vastaps.


Az alpolgármester oklevéllel köszöntötte a születésnapos együttest, majd kezdetét vette a kétrészes koncert. Az első felvonásban klasszikus big band dalok csendültek fel, köztük több olyan, amit még soha nem játszott a zenekar. A második részben könnyed hangvételű slágerek szóltak. Majsai Gábor, a magyar Tom Jones először énekelt a szombathelyi együttessel. Megjegyezte, olyan koncert még nem volt az életében, amire ennyit várt volna. Több mint másfél évbe telt, mire színpadra tudtak állni. Szavaival élve, embertelen jó a zenekar. 


Az Isis Big Band egyik fő célja, hogy felkarolja a zenei tehetségeket, fellépési, tanulási lehetőséget adjon a fiataloknak. Az évek során többen hivatásos zenészek lettek, zeneakadémiát végeztek. A koncerten régi zenésztársak is színpadra léptek.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.