km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
Kincsek kerültek a kirakatokba

Kincsek kerültek a kirakatokba

Második alkalommal tehettek belvárosi sétát a szombathelyi kirakatok mögött rejlő kincsekre vadászva az érdeklődők. A Savaria Tendency Art Group szervezésében létrejött esemény amatőr és profi képzőművészek munkáit mutatta be a Fő téren és környékén.

 

Ismét kirakatba kerültek a szombathelyi képzőművészek. A performance-jellegű megmozdulás a Kőszegi utca 9-ből indult hétfő délután. A megnyitón részt vett Horváth Soma alpolgármester, aki örömét fejezte ki, hogy a Savaria Tendency Art Group egyesület összefogja a helyi képzőművészeket. Ezúttal 10 alkotó munkáit láthatja a közönség a kiállításon. Az eseménynek a séta és az élmény volt a mozgatórugója, így mindenki szabadon alkothatott. 


Ferencz Eszter, a tárlat visszatérő kiállítója idén absztrakt festményekkel rukkolt elő.  Metamorfózis témakörben készítette képeit térsíkok torzításával, egymásra építésével, a formákkal játszva. Nemcsak kiállítani szeret, a kezdeményezésnek is nagyon örül, mivel úgy látja, az embereket elszigetelte egymástól a járvány, a rendezvény viszont az alkotókat is összehozza. 


A tárlathoz nyereményjáték is kapcsolódik, ami november 14-ig tart, így, aki a megnyitó rendezvényen nem tudott részt venni, nem maradt le a kiállított tárgyakról és képekről, és a nyereményről sem. Nem kell egyebet tennie, mint felvenni az ehhez szükséges dokumentumot a kiállítás kiindulópontján, a Kőszegi utca 9.-ben, mondta el Erdei Zsuzsanna, a Savaria Tendency Art Group elnöke.


Az egyesület következő eseménye a Vándorló ékszerek címet viseli, és hamarosan látható lesz a Fő téren.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Kitüntetéseket adományozott a város a magyar kultúra napja alkalmából
A magyar kultúra napja alkalmából díjátadó gálán kitüntetések adományozására került sor a városháza nagytermében. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, majd kitüntetéseket adott át Horváth Soma alpolgármesterrel, valamint Putz Attilával, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnökével, olvasható a város honlapján.
Patakmeder mellé csapódott egy Toyota Vépen
A Szombathely felől Vép belvárosa felé tartó autó a Szent Imre utcában egy balra ívelő kanyarban megcsúszott. A jármű 65 éves vezetője már nem tudta elkerülni, hogy az autó egy híd mellett patakmederbe hajtson.
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel".