km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Kilenc baleset egy nap alatt

Kilenc baleset egy nap alatt

Eltiltás alatt vezető sofőrrel szemben intézkedtek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.

Amint a honlapon szerepel: "a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 17-én 5 óra és 2022. október 18-án 5 óra közötti időben kettő, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hét anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök Szombathelyen, a Bartók Béla körúton. Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Kárpáti Kelemen utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Bartók Béla körút kereszteződésébe, ahol elsodort egy, ott közlekedő kerékpárost. Az ütközés során a biciklis súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.  

Közlekedési baleset történt a 8-as számú főúton, Magyarszecsőd térségében. Egy molnaszecsődi lakos gyalogosan akart áthaladni a 8-as számú főúton. Egy tehergépkocsi mögül lépett le az úttestre, melynek során egy, a főúton haladó tehergépkocsi elsodorta. A balesetben a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

Egy helyi sofőrt igazoltattak az egyenruhások 2022. október 17-én, Kőszegen. Az intézkedés során megállapították, hogy a járművezetőt a Szombathelyi Törvényszék a vezetéstől jogerősen eltiltotta, ezért őt a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult."

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).