km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Kihozta az intézetből a gyerekeket a vasi pár, majd ütötte, verte, alázta őket

Kihozta az intézetből a gyerekeket a vasi pár, majd ütötte, verte, alázta őket

A Szombathelyi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a házaspár ellen, akik a megalázó, durva, több esetben tettlegességig fajuló nevelési módszereikkel súlyosan veszélyeztették a férfi korábbi kapcsolatából származó két gyermekének testi, értelmi és erkölcsi fejlődését, olvasható az ügyészség közleményében.

 

A vádirat szerint a férj kérte 2019 tavaszán, hogy a gyámhivatal helyezze el a családjában a korábbi kapcsolatából született 13 éves és 10 éves gyermekeit, akik addig állami gondozásban nevelkedtek. A vádlottak azonban nem tudtak a gyermekek számára szerető családi hátteret biztosítani. A feleség rendszeresen ordítozott a gyerekekkel, pofonokkal fegyelmezte őket, a kisfiúnak egyszer beleverte a fejét a konyhaasztalba, továbbá gyakran fenyegetőzött azzal, hogy visszaküldi őket az intézetbe. A férj nevelési módszerei között is szerepelt a testi fenyítés, a lányát többször megpofozta, a fiát pedig nadrágszíjjal is megverte.


A vádlottak továbbá tiltották, hogy a gyerekek telefonon kapcsolatot tartsanak a külföldön élő édesanyukkal, amikor pedig az anya Magyarországra látogatott, a férfi nem engedte meg a gyerekeknek, hogy találkozzanak vele, és egy hétig iskolába se mehettek, nehogy esetleg ott találkozzanak az édesanyjukkal.


2020 januárjára odáig fajult a helyzet, hogy a kislány egy előző napi veszekedés után egész nap sírt az iskolában, és kijelentette, hogy nem akar hazamenni az apja háztartásába.


Végül a gyámhivatal ismét elrendelte a két gyermek nevelésbe vételét.


A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a próbaidő tartamára pedig a vádlottak pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.
Fegyveresek mészároltak egy iskolában (frissítve)
Az oroszországi támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van