km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Kidöntötte egy családi ház kerítését Szombathelyen az embercsempész, egy hónapra letartóztatták a sofőrt

Kidöntötte egy családi ház kerítését Szombathelyen az embercsempész, egy hónapra letartóztatták a sofőrt

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben egy hónapra elrendelte egy ukrán férfi letartóztatását, közölte az ügyészség.

 

A gyanúsított 2022. január 29-én hajnalban Magyarország déli határszakaszának közelében, pontosabban nem meghatározható helyen, az általa vezetett cseh forgalmi rendszámú, Skoda Octavia utasterébe öt, míg a személygépkocsi csomagterébe kettő, magát a későbbi elfogásuk után szír állampolgárnak valló személyt, összesen hét embert vett fel azért, hogy őket Ausztriába szállítsa, majd ezt követően elindult a személygépkocsival az osztrák-magyar határ irányába. A gyanúsított által felvett 7 szír állampolgár a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. 


A személygépkocsit vezető gyanúsítottat 2022. január 29-én 9:15-kor a Vas megyei járőrök három szolgálati jármű segítségével Szombathelyen, az Ipari úton megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával megállásra szólították fel, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem gyorsítva, civil gépkocsikat az úttestről leszorítva, egy Szombathely külterületén lévő áruház irányába hajtott. A gyanúsított a személygépkocsival az áruház előtti körforgalomból a Saághy István utcába hajtott, ahol a Maros utcába történő kanyarodás közben kisodródott, s egy Maros utcai családi ház beton és fém elemekből álló kerítésének csapódott. A baleset következtében a gyanúsított járművében utazók közül egy személy könnyű sérülést szenvedett. A rendőrjárőrök a gyanúsítottat, valamint a személygépkocsiban szállított szíreket elfogták és előállították. 


A végzést tudomásul vették, az végleges.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.