km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Kiderült, hogy ki a mester két keréken

Kiderült, hogy ki a mester két keréken

A Vas megyei diákoknak lehetőségük nyílt két közlekedésbiztonsági versenyen is bizonyítani tudásukat Szombathelyen, áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

A helyi fordulókon legjobban teljesített általános iskolásoknak volt lehetőségük a „Kerékpáros Iskola Kupa” megyei döntőjén történő részvételre, amelynek megtartására a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában került sor. Az eseménnyel egy időben és azonos helyszínen álltak rajthoz a „Ki a mester két keréken?” elnevezéssel meghirdetett verseny résztvevői is 2022. április 21-én. A lelkes fiatalok lány és fiú kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat.


A „Kerékpáros Iskola Kupa” területi fordulóján összesen kilenc iskola, harminckét versenyzője mérettette meg magát. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai részére szervezett programon közlekedési ismereteikről adtak számot és kerékpáros ügyességi versenyszámokban bizonyíthattak az indulók.


A lányok közül Pónácz Liza, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulója, a fiúk közül pedig Horváth Szabolcs, a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola diákja volt a legügyesebb, így ők képviselhetik majd Vas megyét az országos döntőn.


A „Ki a mester két keréken?” egy, a Magyar Autóklub által a 10-12 éves korosztály számára életre hívott megmérettetés, amelyet a Főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával együttműködve bonyolítottak le a szervezők. A verseny területi fordulóján a lányoknál Barasits Korina, a fiúknál pedig Csonka Mór végzett az élen. Mindketten a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulói. A fiatalok teljesítményükkel kivívták maguknak az országos döntőn történő indulás jogát.

 

Fotó: police.hu

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.