km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Kiállt az orvosi kamara a leinasozott rezidensek mellett

Kiállt az orvosi kamara a leinasozott rezidensek mellett

„Köszönjük nektek, rezidensek, orvostanhallgatók, ápolók és szakorvosok! Nekünk kollégák vagytok.” - ennyi olvasható a Magyar Orvosi Kamara legújabb közleményében. A szervezet Orbán Viktor egy kijelentésére utalt, ugyanis a miniszterelnök a rádióinterjúban „inasoknak” nevezte a kórházakban dolgozó rezidenseket.


Szó szerint így hangzott: „Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások, és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedig most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkükben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek” – idézi a 24.hu.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Változott az éves elszámolás a Távhőnél: érkezik az összesített számla
A Szomtáv eddig évente több elszámolást küldött a fogyasztóknak, most azonban ezeket egyszerre, összesített számlában kapják meg a szombathelyiek. Mindegyiket augusztus végéig kell befizetni. A változás minden fogyasztót érint, célja pedig, hogy még érthetőbb és átláthatóbb legyen az éves távhős rezsiköltség, olvasható a társaság közleményében.
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.