km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Kiállítás nyílt Szántó Piroska szakrális témájú műveiből a Képtárban

Kiállítás nyílt Szántó Piroska szakrális témájú műveiből a Képtárban

Idén is csatlakozott a Szombathelyi Képtár az Ars Sacra Fesztivál országos programjaihoz, melynek célja közelebb hozni a jelen emberét a zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrához. Pénteken kiállítás nyílt Szántó Piroska szakrális témájú műveiből az aulában.

 

Az intézmény vezetője, Cebula Anna művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe az alkotásokat. A Szent Márton Intézet nevében Szommer Ildikó intézményvezető a fesztivál szombathelyi programjait ismertette.


A képzőművész szívesen ábrázolt mezők és dűlők mentén, útszéleken álló korpuszokat, Krisztus-szobrokat. Életművét a képtárnak ajándékozta. A tárlaton a Szombathelyi Képtár gyűjteményéből válogatott alkotások láthatók. A kiállítás szeptember 24-ig tekinthető meg. 

 

Forrás: SZTV
 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.