km/óra
  2021.09.21., kedd  •  Máté, Mirella napja
Kialakult a legjobb négy mezőnye a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában

Kialakult a legjobb négy mezőnye a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában

A Körmend és Táplánszentkereszt kilencgólos mérkőzést játszott egymással, a Zanati KSE pedig tíz találatig jutott a Csákánydoroszló ellen. Az egyetlen elsőosztályú csapat, a Sárvár a Nádasdot búcsúztatta, a Tanakajd pedig a Pecölt múlta felül.

 

Szerdán délután az 5. fordulóhoz, azaz a negyeddöntőkhöz érkezett a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa. Az I. osztály éllovasa a II. osztály déli csoportjának listavezetőjével találkozott, de ezen kívül is izgalmas, kiélezett párharcokra volt kilátás a legjobb négy közé kerülésért. 

 

Zanati KSE-HVSE - Csákánydoroszlói KSE 10-0 (3-0)   Szombathely, vezette: Ódor

Zanati KSE-HVSE: Szentgyörgyvári - Varga, Maráczi (Kiss 46.) , Ferencz, Németh G., Edelényi (Szenczi 52.) , Nemes, Németh E. (Szőts 46.) , Janek (Machinek 46.) , Berta (Perger 46.) , Bódi

Csákánydoroszló: Baba (Dévai 46.)  - Danyi, Kis-Nemes (Horváth 65.) , Draskovics (Lónai 55.) , Dedics, Makai, Takács, Urbán, Pandur (Major 46.) , Biczó, Albert

Gólszerzők: Nemes 2 (21., 56.), Varga 34., Németh G. 2 (45., 63.), Edelényi 50., Szenczi 2 (54., 72.), Bódi 70., Ferencz 78.

Kiállítva: Albert 60. (Csákánydoroszló)

 

A szombathelyi együttes a múlt heti bajnoki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is sok helyzetet tudott kialakítani, amiket jó százalékkal használt ki, és a 3-0-ás félidő után még jobban felőrölve ellenfelét magabiztos, két számjegyű győzelmet aratott. 

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Táplán SE 5-4 (1-2)   Körmend-Horvátnádalja, vezette: Bíró

Körmend: Sály - Sipos (Szakonyi 75.) , Velekei, Papp, Horváth Á. (Szatmáry 77.) , Szakasics, Horváth D., Petrovics, Sákovits, Jóna, Vilics

Táplán: Molnár - Stieber, Vidák, Borbás (Rajzinger 64.) , Németh (Pásztor 48.) , Jantos, Farkas, Polyák, Polgár, Horváth (Balázs 66.) , Versegi

Gólszerzők: Velekei 4 (35., 64., 79,. 83.), Vilics 52., ill. Horváth 4., Németh 17., Versegi 48., Pásztor 55.

 

A másodosztály déli csoportjának két rendkívül jó futballt játszó és meghatározó csapata gólgazdag, színvonalas mérkőzést játszott egymással, ahol a hazaiak negyvenöt percnyi játék után még hátrányban voltak, a második félidőben azonban többek között Velekei góljainak köszönhetően fordítani tudtak, ezzel pedig ők jutottak az elődöntőbe. 

 

Club Walnut Nádasd - Sárvár FC 2-4 (0-1)  Nádasd, vezette: Sály

Nádasd: Rejtli - Varga (Csenterics 76.) , Pálmai, Gerencsér (Szabó I. 83.) , Kalamár, Meskó, Tuboly, Németh Bo., Szabó Z., Szabó D. (Balogh 63.) , Németh Be. (Gorza 71.)

Sárvár: Velladics - Kovács (Horváth 46.) , Szabó R., Czöndör, Potyi, Joó, Tóth (Harkai 63.) , Fider, Pap, Szabó B., Marsai

Gólszerzők: Tuboly 70., Gerencsér 76., ill. Joó 12., Fider 57., Potyi 60., Pap 90.

 

A vendég sárvári együttes már az elejétől magához ragadta a kezdeményezést, de főként a nádasdi kapus bravúrjainak köszönhetően csak egy gólos előnnyel vonultak a félidőre. A második félidő elején aztán még két alkalommal bevették a házigazda kapuját, 0-3-ra módosítva ezzel az eredményt. A hazai csapat azonban nem esett össze, rövid idő alatt sikerült nekik visszajönni a mérkőzésbe. A 90. percben mindent egy lapra feltéve a kapust is előre tolva próbáltak egyenlíteni, de egy kontra után a vendégek le tudták zárni a találkozót. Összességében a sok helyzetet elpuskázó Sárvár csapata megérdemelten jutott tovább, egy kis szerencsével megcsíphették volna a továbbjutást a hazaiak.
 

 

Tanakajd TC - Pecöl KMSE 3-1 (2-1)   Tanakajd, vezette: Sebesi

Tanakajd: Marcz L. - Svób (Németh 67.) , Kovács (Kiricsi 88.) , Kölkedi, Marcz G., Pál, Tóth (Szalai 86.) , Filakovszky, Könczöl (Süle 83.) , Preiczer, Varga (Kis 88.)

Pecöl: Kurucz Ki. (Mészáros 85.)  - Czeglédi, Kámán, Farkas E., Oszkó (Németh 83.) , Farkas A., Varsányi (Kurucz Ke. 68.) , Horváth (Fülöp 46.) , Illés, Gyürü (Lakatos 83.) , Márok

Gólszerzők: Svób 21., Könczöl 26., Tóth 81., ill. Farkas E. 45.

 

Két saját csoportjában a dobogóra esélyes csapat találkozott szerdán délután Tanakajdon. A hazaiak a 21. percben egy szép támadás után szereztek vezetést, majd ezt követően rögzített játékhelyzetekből veszélyeztettek, amiből egyet sikerült is gólra váltaniuk, növelve ezzel előnyüket. A vendégek Farkas Erik révén még a szünet előtt szépíteni tudtak és visszajöttek a mérkőzésbe. A fordulás után inkább mezőnyben folyt a játék, mindkét együttes nagyot küzdött, majd a 81. percben a házigazda a harmadik találattal eldöntötte a mérkőzés sorsát, ami egyben a továbbjutást is jelentette számukra. 

 

Fotó: Zanati KSE-Haladás VSE

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
122 osztály került karanténba Bécsben a tanév első hetében
A 2021/22-es tanév első hetében 270 tanuló és 39 pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Bécs iskoláiban. Így 122 intézményben került legalább egy osztály karanténba. Christoph Wiederkehr oktatási tanáncsnok szerint minden a várakozások szerint alakul, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma
Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése - késleltetve ugyan, de - magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is - derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
legfrissebbek
NKK: növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás
A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.
Elegük lett a montenegrói vendéglátósoknak
Tiltakoznak a montenegrói cégtulajdonosok, mert a kormány bevezette, hogy a vendéglátóhelyek mellett a plázákba lépéskor is oltási igazolást kell felmutatni – adta hírül az MTI.
Húsz fok alatt marad a keddi hőmérséklet
A közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzőek.