km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Kétnapos konferenciát szervez Szombathelyen a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Kétnapos konferenciát szervez Szombathelyen a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Kétnapos konferenciát szervez a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége Szombathelyen a Képtárban és az Iseumban. A keddi nyitónapon Csapláros Andrea, a szövetség elnöke, a Savaria Múzeum igazgatója házgazdaként beszélt a vidéki múzeumi együttműködés új irányairól és a határon túli intézmények kapcsolódási lehetőségeiről. Előadás hangzott el a Magyar Géniusz Programról, a múzeumi tudományos tevékenység új lehetőségeiről. Az előadásokat szekcióbeszélgetések követték. Szerdán jó gyakorlatok kerülnek terítékre, újításokról számol be többek között a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a Wosinszky Mór Múzeum és a Mátra Múzeum munkatársa. A szövetségnek több mint száz intézményi tagja van, közösen dolgoznak a vidéki muzeológia társadalmi elismertségéért, szakmai megújításáért.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.