km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Két magyar arany a hétvégi tornász nagydíjon

Két magyar arany a hétvégi tornász nagydíjon

Három napon át versenyeztek a tornászok Szombathelyen a Hungarian Grand Prix-n. A hazai indulók több érmet is nyertek a nívós tornán. A rendezvény zárás bejelentették, hogy 2022-ben ismét Challenge Torna Világkupát rendez Szombathely.

Rendhagyó ünnepséggel kezdődött a Hungarian GP múlt pénteken: a versenyen köszöntötték a sportolói karrierjét lezáró Berki Krisztiánt. Az olimpiai világ-és Európa-bajnok tornász már a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) sportigazgatójaként érkezett Szombathelyre, ahol dr. Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke, Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára, Kovács István szövetségi kapitány és korábbi edzője, valamint Dr Nemény András szombathelyi polgármester is köszöntötte..
Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok a szombati döntőkben. Kovács Zsófia aranyérmes lett felemáskorláton, akárcsak Bácskay Csenge, aki ugrásban győzött. Székely Zója – a Mersinben megrendezett Európa-bajnoksághoz hasonlóan – felemáskorláton Kovács Zsófia mögött ezüstérmes lett, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer két bronzérmet gyűjtött be, miután talajon és lólengésben is harmadikként végzett.


A döntő második napját két ezüsttel és két bronzzal zárták magyarok. Talajon Bácskay Csenge második lett, akárcsak Mészáros Krisztofer korláton. A két bronzérmet Székely Zója (gerenda) és Dobrovitz Ádám (ugrás) szerezte.


2022-ben ismét Challenge Torna Világkupát rendez Magyarország: Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke a vasárnapi záráson elmondta, a nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye az volt, hogy Szombathely ismét jól vizsgázott, így jövőre itt tartják meg  a világversenyt.
 

kapcsolódó cikkek
Tornászok az Arena Savariában: Challenge Világkupát rendeznek Szombathelyen
Tornászok az Arena Savariában: Challenge Világkupát rendeznek Szombathelyen
Berki Krisztiánt, Dévai Boglárkát és Böcögő Dorinát sem láthatja a szombathelyi közönség a hétvégi Torna Challenge Világkupán, ahol 30 ország közel 150 versenyzője lép szőnyegre az Aréna Savariában.
címkék
kapcsolódó cikkek
Tornászok az Arena Savariában: Challenge Világkupát rendeznek Szombathelyen
Tornászok az Arena Savariában: Challenge Világkupát rendeznek Szombathelyen
Berki Krisztiánt, Dévai Boglárkát és Böcögő Dorinát sem láthatja a szombathelyi közönség a hétvégi Torna Challenge Világkupán, ahol 30 ország közel 150 versenyzője lép szőnyegre az Aréna Savariában.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.