km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Két ittas sofőr, 14 anyagi káros baleset az ünnepek alatt

Két ittas sofőr, 14 anyagi káros baleset az ünnepek alatt

Két ittas, valamint vezetői engedély nélkül közlekedő járművezetővel szemben is intézkedtek az egyenruhások Vas megyében. 14 anyagi káros balesetnél helyszíneltek az ünnepek alatt a megyei rendőrök, olvasható a police.hu-n.

 

Két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy szombathelyi sofőrt 2022. december 24-én, a délutáni órákban, Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában igazoltattak, egy szintén helyi nőt pedig a hajnali órákban, a Jáki úton vontak intézkedés alá a járőrök, ahol anyagi káros közlekedési balesetet okozott. Mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért őket további mintavételre előállították, majd velük szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.


Celldömölkön, a Deák Ferenc utcában intézkedtek egy 64 éves járművezetővel szemben az egyenruhások. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Celldömölki Rendőrkapitányság a vezetéstől már korábban eltiltotta. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság december 31-én ismét prevenciós ellenőrzést indít az ittas gépjárművezetők kiszűrésére és a közlekedési balesetek megelőzésére. Az akció időtartama alatt meghatározott útszakaszokon megyeszerte ellenőrzik a rendőrök a gépjárművezetőket. 


A főkapitányságra a 2022. december 24-én 5 óra és 2022. december 27-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaik tizennégy anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Előadóülés az év élőlényeiről a múzeumban
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.