km/óra
  2021.01.24., vasárnap  •  Timót napja
Két Falco-játékosnak is pozitív lett a tesztje az EB-selejtezőkre készülő kosárlabda-válogatottnál

Két Falco-játékosnak is pozitív lett a tesztje az EB-selejtezőkre készülő kosárlabda-válogatottnál

Nincs könnyű helyzetben Ivkovics Sztojan együttese a közelgő mérkőzések előtt. A nemzeti csapat a szlovéniai buborékban előbb Ausztriával, majd a házigazdákkal játszik nagyon fontos találkozót.

 

Továbbra is a koronavírus alakítja a forgatókönyvet a kosárlabda-világban. Az Ivkovics Sztojan vezette magyar férfi kosárlabda-válogatottnál három nappal az osztrákok elleni találkozó előtt továbbra is kérdéses, hogy kikre lehet számítani, ki lesz hadra fogható. 

 

A válogatott a tegnapi nap folyamán arról számolt be, hogy a körmendi Ferencz Csaba koronavírus-tesztje már második alkalommal lett pozitív, ma pedig arról érkeztek hírek, hogy rajta kívül Benke Szilárd és Váradi Benedek, valamint az egyik stábtag mintavétele is pozitív eredményt hozott. A csapatot ma reggel újra letesztelték, a Nemzetközi Kosárlaba Szövetség (FIBA) az eredmények megérkezése után dönt a pozitív tesztet produkálókról. A döntés meghozataláig a teljes keretnek karanténban kell maradnia.

 

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a válogatott húzóembere, a korábban Olaszországban légióskodó Vojvoda Dávid nem utazott el hétfőn társaival a szlovéniai buborékba. Az Alba Fehérvár játékosára orvosi vizsgálatok várnak, de ha mindent rendben találnak nála, van rá esély, hogy csatlakozhat a többiekhez és segítheti a csapatot. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Az éttermek és szállodák pünkösdig nem számíthatnak újranyitásra Frissítés: a kormány cáfol, nincsen ilyen döntés
Levelet kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a hazai szállodások és éttermesek azzal kapcsolatban, hogy pünkösd előtt ne számítsanak nyitásra. A kormány cáfolta, hogy ilyen döntést hozott volna.
legfrissebbek
Óriási küzdelemben kapott ki Kaposváron a Falco
Gasper Okorn együttese előbb ledolgozta hátrányát, majd megfordította a mérkőzést, az utolsó percekbeli adok-kapokból viszont a somogyiak jöttek ki jobban.
Síntörés miatt nem járnak a vonatok Hegyfalu és Ölbő-Alsószeleste között
Szlávik: az engedélyezett védőoltások hatékonyak és biztonságosak
Azok a védőoltások, amelyeket a hatóságok engedélyeznek - legyenek akár hagyományos módon vagy korszerű, új technológiával előállítva - egyaránt hatékonyak és biztonságosak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.
Ötgólos hátrányból is felállt, mégis búcsúzott a Magyar Kupától az SZKKA
A szombathelyiek többször is bizonyították, hogy nagy tartás van bennük, a végén mégis a vendégek örülhettek a győzelemnek.
Renault kisbusz borult az oldalára Nick közelében, zuhogó esőben
Répcelak irányába tartott egy német rendszámú kisbusz szombaton délután, amikor Nick előtt a jármű megcsúszott, majd a menetirány szerinti bal oldalon árokba sodródott, és az oldalára dőlt.