km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Két év után ismét lesz Herényi Virágút

Két év után ismét lesz Herényi Virágút

Április 23-24-én – 2 év kényszerű szünet után, módosított útvonalon - már 18. alkalommal rendezik meg a Herényi virágutat, mely Magyarországon egyedülálló módon - a kb. 1 km² -en elhelyezkedő - több mint 20 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozása és vására, olvasható a szervezők közleményében.

 

Mint írják, a rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi - kámoni városrészében a kiállító és portékáit kínáló kertészek többsége egy összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében lakik vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez.
A virág és kézművesek kirakodóvására mellett, különböző kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók. Bemutatkozási lehetőséget kapnak Vas megye helyi kulturális értékeinek megőrzésén munkálkodó művészeti csoportok, illetve helyi zenekarok is. Sokszínű, minden korosztály számára érdekes programkínálat várja az érdeklődőket, többek között fellép a Sipőcz Band, Danics Dórával kiegészülve, lesz Okoskutya trükkbemutató, illetve látványos műsorral készül a Stihl Timbersport favágó csapata is.


Idén bemutatkozik egy új helyszín a Virág-Zene-Gyermekudvar, ahol a gyermekeket lovaglási lehetőségekkel, ládavasúttal, bohócprodukciókkal, ugráló várral, kézműves foglalkozásokkal és egyéb meglepetésekkel várják a szervezők. Illetve ezen a helyszínen található meg a HANGÁR Terasz is, ahol a Capito Gitárklub színes zenei programjai várják az érdeklődőket.


A rendezvény ideje alatt sűrített buszjáratok fognak közlekedni, Herény és a vasútállomás között. A szervezők arra kérik a Virágútra kilátogató közönséget, hogy lehetőségeikhez mérten hagyják otthon a gépjárműveiket és a rendezvényt tömegközlekedéssel, illetve kerékpárral közelítsék meg.


A részletes programot a mellékletben találják. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint