km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Két érkezőt, köztük egy visszatérőt jelentett be a Falco

Két érkezőt, köztük egy visszatérőt jelentett be a Falco

Krivacevic Márkó Körmendről tér vissza a sárga-feketékhez, az amerikai Matthew Tiby pedig a Telenet Giants Antwerp gárdájától teszi át székhelyét Szombathelyre.

 

"Csapatunk nagy örömmel jelenti be, hogy a mai nap folyamán 1 szezonra szóló szerződést sikerült kötni Matthew Tiby-vel és Marko Krivaceviccel. Az 29 éves 203 centiméter magas amerikai légiós nem ismeretlen a magyar bajnokságban, pont az első profi szezonját töltötte hazánkban. Tiby a 2016-2017-es szezonban a Paks csapatában 16,1 pontot és 9 lepattanót átlagolt, azóta pedig igen komoly bajnokságban bizonyított. A főleg 4-es poszton bevethető játékos játszott a belga, német, török, olasz 1. osztályban, és rendszerint a playoffban is megmutathatta magát. A mögöttünk hagyott szezonban a Telenet Giants Antwerp csapatában a Pro Basketball Leagueben és a Fiba Eurocupban lépett pályára. Mindkét sorozatban 12 pont és 5 szerzett lepattanó felett átlagolt. Az amerikai magasember játékában érdemes kiemelni, hogy az elmúlt két szezonban 41% felett triplázott. 

 

Szintén a palánk alá érkezik régi-új játékosunk Marko Krivacevic. Marko a 2019-2020-as „Covid” szezonban volt csapatunk játékosa. Abban a szezonban átlagban 10,1 játék percet játszott és 3,4 pont mellett 1,7 lepattanót szerzett. A mögöttünk hagyott szezonban a Körmend csapatával bajnoki döntőt játszhatott. Ebben a kiírásban 32 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 8,2 percet töltött a parketten és ezalatt 3,1 pontot és 2,3 lepattanót átlagolt. A 25 éves játékossal kész is van az alsó posztos rotációnk" - olvasható a bajnoki címvédő oldalán.

 

Milos Konakov így nyilatkozott a két érkezőről: „Mindkét igazolásnak nagyon örülök. Tiby személyeben egy rutinos, az európai kosárlabdát és a nemzetközi sorozatokat jól ismerő magas embert szerződtetünk. A külső dobásaival szét tudja húzni a pályát, a stílusa passzolni fog a játékunkhoz. Krivit nem kell bemutatni, nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk. Egy fizikálisan erős játékosról van szó, aki a védekezésével sokat segíthet a csapatunknak. Biztos kelleni fog neki egy kis idő, hogy felvegye a ritmust, de nem féltem, mert egy igazi „robot”, aki mindent megtesz, hogy fejlődjön és mellette a csapatát is segítse!”

 

Fotó: falcokc.com

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.