km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Két autó közé próbált ittasan leparkolni, de nem jött össze

Két autó közé próbált ittasan leparkolni, de nem jött össze

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfival szemben, aki a vád szerint 2020 februárjában Szombathelyen, súlyos fokban ittasan közlekedett személygépkocsival, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

 

Az egyik Váci Mihály utcai parkolóban a vádlott két jármű közé kívánt beállni, melynek során többször előre, illetve hátramenetet végzett, és eközben többször nekiütközött a parkolóban várakozó személygépkocsinak. Az ütközést követően a vádlott adatait nem hagyta meg a helyszínen, hanem a parkoló egy távolabbi helyén állította le a járművét.


A Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az ügyet a vádlottal szemben ittas járművezetés miatt a bíróságon folyamatban lévő másik ügyhöz egyesítsék, és indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottat elzárásra ítélje és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.