km/óra
  2020.10.20., kedd  •  Vendel napja
Kész a háborúra a Haladás: a Szegedet fogadják a zöld-fehérek a nyitányon

Kész a háborúra a Haladás: a Szegedet fogadják a zöld-fehérek a nyitányon

1–1-es döntetlent játszott utolsó felkészülési mérkőzésén a múlt pénteken délután a Szombathelyi Haladás az osztrák második ligás Lafnitz ellen a Rohonci úti stadionban. A találkozó után szurkolói ankétot tartott a klub. A felkészülés hajrájában még egy csatárt igazolt a Hali: Tóth Barna Nyíregyházáról érkezett a vasi megyeszékhelyre. 

Mátyus János az utolsó edzőmeccsen a Verpecz – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Németh Mi. – Holdampf, Szekér – Rácz, Bosnjak, Illés – Szalay tizenegynek szavazott bizalmat. A stadionba kilátogató mintegy háromszáz néző a második félidőben már biztató jeleket láthatott, ekkor sikerült is az egyenlítés Rácz révén büntetőből. 


A meccs után a szurkolók ismét köszönetet mondtak Halmosi Péternek a Haliért tett szolgálataiért, majd következett az ankét. Az „új” Hali-játékosok (Schimmer, Verpecz, Rácz, Devecseri) egyaránt úgy fogalmaztak, hogy hisznek a bennmaradásban, ám ehhez a szurkolók támogatását kérték. Mátyus János vezetőedző azt emelte ki, hogy egy háborúra készíti fel csapatát, az öltözőben egyre jobb a hangulat, és ígéretet tett, hogy soha nem hivatkozik majd a külső körülményekre. A tréner kérdésre válaszolva elmondta: még egy centert szeretne igazolni a csapatba. 


Séllei Árpád ügyvezető megnyugtatta a szurkolókat, hogy stabil anyagi körülmények között működik a klub, nincs a játékosok felé tartozás. Mint fogalmazott: elszaladtak a játékosfizetések, így nagyon nehéz bárkit is igazolni. Aláhúzta: vagyonokat nem fizetnek majd futballistáknak, akkor inkább a helyi tehetségek kapnak szerepet, viszont ő is egyetértett azzal, hogy egy klasszikus befejezőcsatárra még nagy szükség lenne. 


Halmosi Péterrel kapcsolatban több drukker is kérdést intézett az ügyvezető felé. Séllei Árpád úgy reagált: 11 hónappal ezelőtt az akkori vezetőedző (Horváth Ferenc) kitette a keretből a volt válogatott játékost, majd amikor nyáron új szakmai vezetés érkezett a klubhoz (Supka Attila), a stáb kategorikusan elutasította a két idősebb focistával, Schimmer Szabolccsal és Halmosi Péterrel a szerződésük meghosszabbítását. 


A hét első felében aztán újabb hírek érkeztek a zöld-fehérek házatájáról. Mátyus János vezetőedző értékelte a felkészülést. 


– Összességében elégedett vagyok az elmúlt egy hónapban elvégzett munkával, a srácok maximálisan átérezték, hogy milyen jelentőséggel bír az előttünk álló néhány hónap. A külső körülmények is elfogadhatóak voltak, semmilyen hátráltató tényező nem befolyásolta a felkészülésünket. Sajnos, Rácz Feri a múlt pénteken megsérült, és olybá tűnik, komolyabb a baj. Rajta kívül Medgyes sem lesz bevethető a vasárnapi bajnokin. A Szeged masszív csapat, de azt gondolom, hogy az NB II-ben sok, hasonló képességű együttes szerepel. Persze, kielemezzük a szegediek játékát, de nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Ha úgy futballozunk, mint tettük azt a Lafnitz elleni második játékrészben, akkor bárkit elkaphatunk. 


A klub vezetősége sem tétlenkedett a felkészülés hajrájában. Kedden délelőtt Séllei Árpád arról tájékoztatta a csapat hivatalos honlapját, hogy a Hali fél plusz egyéves szerződést kötött Tóth Barnával, a Nyíregyháza korábbi támadójával. A 198 centiméter magas csatár eddig 72 NB II-es bajnokin húsz gólt szerzett, és nyolc asszisztot osztott ki. Távozott viszont a zöld-fehérektől Petró Balázs és Tóth Martin, mindkettőjükkel közös megegyezéssel bontotta fel a kontraktust a klub. 


A Haladás vasárnap délután két órától a Szegedet látja vendégül az NB II-es bajnokságban. 


Borítókép: Séllei Árpád ügyvezető (balról) és Mátyus János edző Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Pedagógusok Szakszervezete: három tanár halt meg eddig koronavírusban, az egyikük Vas megyei
A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.
Operatív törzs: Magyarországról korlátozás nélkül lehet Ausztriába utazni
Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hétfőn online sajtótájékoztatón.
55 új fertőzött Vasban, 1293 Magyarországon, 33-an meghaltak
1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 953-ról 1008-ra nőtt.
A Markusovszky kórház celldömölki telephelyén átmenetileg szünetelnek az ellátások
legfrissebbek
Elképesztő áron cserélt gazdát Ferenc József kalapja és orrcsiptetője.
A becsült ár többszöröséért, 25 300 euróért (9,2 millió forint) kelt el Ferenc József osztrák császár, magyar király kalapja egy hétfői bécsi árverésen.
Felhős és szeles szerda vár ránk
Éjszaka északnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, hajnalban az északkeleti völgyekben foltokban köd képződhet.
Földrengés és szökőár veszélyezteti Alaszkát
Szökőárriadót hirdettek ki hétfőn este Alaszkában egy 7,5-es erősségű földrengést követően.
Bíróságon támadja a Google-t az USA
Bepereli a Google-t az Egyesült Államok – írja a New York Times.
Szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi a 86-os főúton, Körmend és Egyházasrádóc