km/óra
  2020.09.20., vasárnap  •  Friderika napja
Kész a háborúra a Haladás: a Szegedet fogadják a zöld-fehérek a nyitányon

Kész a háborúra a Haladás: a Szegedet fogadják a zöld-fehérek a nyitányon

1–1-es döntetlent játszott utolsó felkészülési mérkőzésén a múlt pénteken délután a Szombathelyi Haladás az osztrák második ligás Lafnitz ellen a Rohonci úti stadionban. A találkozó után szurkolói ankétot tartott a klub. A felkészülés hajrájában még egy csatárt igazolt a Hali: Tóth Barna Nyíregyházáról érkezett a vasi megyeszékhelyre. 

Mátyus János az utolsó edzőmeccsen a Verpecz – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Németh Mi. – Holdampf, Szekér – Rácz, Bosnjak, Illés – Szalay tizenegynek szavazott bizalmat. A stadionba kilátogató mintegy háromszáz néző a második félidőben már biztató jeleket láthatott, ekkor sikerült is az egyenlítés Rácz révén büntetőből. 


A meccs után a szurkolók ismét köszönetet mondtak Halmosi Péternek a Haliért tett szolgálataiért, majd következett az ankét. Az „új” Hali-játékosok (Schimmer, Verpecz, Rácz, Devecseri) egyaránt úgy fogalmaztak, hogy hisznek a bennmaradásban, ám ehhez a szurkolók támogatását kérték. Mátyus János vezetőedző azt emelte ki, hogy egy háborúra készíti fel csapatát, az öltözőben egyre jobb a hangulat, és ígéretet tett, hogy soha nem hivatkozik majd a külső körülményekre. A tréner kérdésre válaszolva elmondta: még egy centert szeretne igazolni a csapatba. 


Séllei Árpád ügyvezető megnyugtatta a szurkolókat, hogy stabil anyagi körülmények között működik a klub, nincs a játékosok felé tartozás. Mint fogalmazott: elszaladtak a játékosfizetések, így nagyon nehéz bárkit is igazolni. Aláhúzta: vagyonokat nem fizetnek majd futballistáknak, akkor inkább a helyi tehetségek kapnak szerepet, viszont ő is egyetértett azzal, hogy egy klasszikus befejezőcsatárra még nagy szükség lenne. 


Halmosi Péterrel kapcsolatban több drukker is kérdést intézett az ügyvezető felé. Séllei Árpád úgy reagált: 11 hónappal ezelőtt az akkori vezetőedző (Horváth Ferenc) kitette a keretből a volt válogatott játékost, majd amikor nyáron új szakmai vezetés érkezett a klubhoz (Supka Attila), a stáb kategorikusan elutasította a két idősebb focistával, Schimmer Szabolccsal és Halmosi Péterrel a szerződésük meghosszabbítását. 


A hét első felében aztán újabb hírek érkeztek a zöld-fehérek házatájáról. Mátyus János vezetőedző értékelte a felkészülést. 


– Összességében elégedett vagyok az elmúlt egy hónapban elvégzett munkával, a srácok maximálisan átérezték, hogy milyen jelentőséggel bír az előttünk álló néhány hónap. A külső körülmények is elfogadhatóak voltak, semmilyen hátráltató tényező nem befolyásolta a felkészülésünket. Sajnos, Rácz Feri a múlt pénteken megsérült, és olybá tűnik, komolyabb a baj. Rajta kívül Medgyes sem lesz bevethető a vasárnapi bajnokin. A Szeged masszív csapat, de azt gondolom, hogy az NB II-ben sok, hasonló képességű együttes szerepel. Persze, kielemezzük a szegediek játékát, de nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Ha úgy futballozunk, mint tettük azt a Lafnitz elleni második játékrészben, akkor bárkit elkaphatunk. 


A klub vezetősége sem tétlenkedett a felkészülés hajrájában. Kedden délelőtt Séllei Árpád arról tájékoztatta a csapat hivatalos honlapját, hogy a Hali fél plusz egyéves szerződést kötött Tóth Barnával, a Nyíregyháza korábbi támadójával. A 198 centiméter magas csatár eddig 72 NB II-es bajnokin húsz gólt szerzett, és nyolc asszisztot osztott ki. Távozott viszont a zöld-fehérektől Petró Balázs és Tóth Martin, mindkettőjükkel közös megegyezéssel bontotta fel a kontraktust a klub. 


A Haladás vasárnap délután két órától a Szegedet látja vendégül az NB II-es bajnokságban. 


Borítókép: Séllei Árpád ügyvezető (balról) és Mátyus János edző Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Gulyás Gergely: szeptember 1-től zárjuk a határokat
A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
Orbán Viktor: szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése után Facebook-videójában.
legfrissebbek
Közel állt a bravúrhoz, de a végére elfogyott az SZKKA a DVSC otthonában
Sokáig úgy tűnt, hogy a szombathelyiek borsot törnek a DVSC orra alá, az utolsó tíz percben azonban a maga javára fordította a mérkőzést a hazai csapat és 32-24 arányban győzni tudott.
Együtt tisztították meg a környezetet a herényi városrészen
Ma folytatódott a "Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!" program: az önkéntesek Herény és Kámon városrészek zöldterületén, a Béke tér és Nefelejcs utcák közötti szakaszt tisztították meg.
Körforgalomból kihajtó Skoda csapódott villanyoszlopnak Körmendnél
A 8-as és 86-os főút körforgalmánál történt a baleset, azt autó vezetője megsérült.
Országos tisztifőorvos: most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
Oszlopnak ütközött egy autó Körmenden, a 8-as és a 86-os főutak körforgalmánál