km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Kerékpáros tekert Renault kisáruszállító oldalába az új körforgalomban

Kerékpáros tekert Renault kisáruszállító oldalába az új körforgalomban

Az idős kerékpáros férfi megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították. A baleset után érdekes teóriával állt elő.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi Nárai utca és Brenner Tóbiás körút kereszteződésében, a Bagolyvár előtt kialakított új körforgalomban, írja a 112press. A belváros felé tartó, Nárai utcán tekerő kerékpáros a Bagolyvár mellett elhaladva fékezés nélkül hajtott be a körforgalomba és nekiütközött  a már körforgalomban haladó Renault kisáruszállító oldalának.


A gépjármű vezetője észlelte "nagy sebességgel" érkező kerékpárost és feltételezte, hogy nem fog megállni a körforgalom előtt, ezért fékezett és balra húzta a kormányt. Így sikerült elkerülnie, hogy elüsse a biciklist. Az idős kerékpáros fejsérülést szenvedett a balesetben, őt a mentők a Markusovszky kórházba szállították. Az ütközés után a biciklis mérgesen magyarázta a sofőrnek, hogy annak van elsőbbsége, aki először hajt be. Bár a baleset okozója nem egészen így gondolta, de gyakorlatilag ezzel elmondta, hogy miért hibázott a körforgalomba behajtásánál.


A még épülő körforgalmat már kitáblázták, így minden behajtónak elsőbbségadás kötelező táblája van. A Renault egyértelműen már a körforgalomban haladt, amikor a biciklis neki ütközött. A helyszíni szemle folyamatban van, a környéken nagyobb torlódás alakult ki, amihez maga az útépítéshez használt gépek is hozzájárulnak.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.