km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Kerékpáros diákot sodort el egy Dacia Szombathelyen

Kerékpáros diákot sodort el egy Dacia Szombathelyen

A Daciát vezető férfi a forgalmas Bartók Béla körúton akart áthajtani és későn vette észre a kerékpárúton érkező tizenéves biciklist.

 

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt pénteken reggel Szombathelyen, a Bartók Béla körút és a Szabó Miklós utca kereszteződésében, írja a 112press. A Dacia személyautó a belváros irányába tartott a Szabó Miklós utcában. A Bartók Béla körút kereszteződésénél a sofőr elsőbbséget adott a körúton elhaladó járműveknek, azonban nem vette észre az osztott gyalog- és kerékpárúton biciklivel érkező fiút. A Dacia vezetője fékezett, de az autó eleje elérte a kerékpárt és a diák ettől elesett. A fiú karcolásokkal megúszta az esetet, ennek ellenére, az autó vezetője kihívta a mentőket, hogy vizsgálják meg a biciklist. 


A mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították a fiút, aki információnk szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.


Az autó vezetője elismerte a felelősségét a balesetért és nagyon sajnálta a történteket.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A nyári szünet utáni első rendes ülését tartja csütörtökön a szombathelyi képviselő-testület. 14 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyalnak. A 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán, az sztv.hu-n és a Facebookon, valamint honlapunkon is.
Élőláncot szervez 15. születésnapja alkalmából a Weöres Sándor Színház
Magára hagyott a hajléktalanszállón egy öntudatlan embert, aki meghalt: felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. Elrendelte pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte 366.681 forint bűnügyi költség megfizetésére.
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen