km/óra
  2020.10.28., szerda  •  Simon, Szimonetta napja
Kenesei visszavonult, de visszatérhet Szombathelyre

Kenesei visszavonult, de visszatérhet Szombathelyre

Negyvenhárom évesen befejezte profi pályafutását a Szombathelyi Haladás egykori gólvágója, Kenesei Krisztián. A 30-szoros magyar válogatott csatár – aki az NB III-as Komáromból vonult vissza – örökre beírta magát a Hali történelemkönyvébe, hiszen 13 góljával kulcsszerepet vállalt abban, hogy a zöld-fehérek 2009-ben bronzérmet nyertek az NB I-ben, és indulhattak az Európa Liga selejtezőiben.

 

– Nagyon jó emlékeim vannak, szuper volt minden, amikor 2008-ban odaigazoltam. Már az első benyomásaim nagyon pozitívak voltak, attól függetlenül, hogy a Zetében játszottam, ezért szerintem először a szurkolók nem fogadtak annyira jó szívvel – kezdte Kenesei Krisztián. – Szerencsére ezt nagyon gyorsan át tudtuk hidalni, hiszen már az edzőmeccseken elkezdtem rugdalni a gólokat. Ezt tetőzte, hogy az Arsenal ellen is betaláltam telt ház előtt. Nagyon jó volt akkoriban Szombathelyen sétálni az utcán. Az első év rögtön fantasztikusra sikeredett, hiszen harmadik helyen zártunk, amivel történelmet írtunk. Nagyon jó kis csapata volt akkor a Haladásnak. 


– Mi volt a legemlékezetesebb pillanata Hali-mezben?


– Ez a bronzérem örökre megmarad az emlékeimben, de igazából az egész négy és fél év is, amit ott töltöttem. Az utolsó előtti fordulóban idegenben nyertünk Pakson, így realizáltuk a harmadik helyünket. A zárófordulóban belefért a Zete elleni botlás is, pedig vezettünk is. Nyilván a közönségnek csalódás volt, hogy elveszítettük a fontos rangadót, de öröm az ürömben, hogy már nem osztott, nem szorzott az a meccs. A városban, amikor kijött 15 ezer ember, és együtt ünnepeltük a harmadik helyet, az nagyszerű élmény volt. Az Európa Ligában játszani is, tehát azért nagyon-nagyon sok emlékezetes meccs van a hátam mögött Haladás-mezben.


– Karrierje polcain hova helyezné a Haladásnál töltött időszakot?


– Mindenképp benne van az első háromban. Mindenhol voltak pozitív élményeim, de az sem véletlen, hogy a második legtöbb évet töltöttem el Szombathelyen a pályafutásomból. A fiam még mindig Szombathelyen él, és a HVSE-ben is focizik. 


Az is lehetséges, hogy a nyártól Kenesei Krisztián is visszatér Szombathelyre? Igaz, már nem játékosként, hanem edzőként…


– Beszélgettem a vezetőkkel már erről, hogy esetleg segítsek az Illés Akadémián vagy a felnőtt csapatnál. Nem zárkózom el tőle, de azt is elmondtam, hogy nekem az MTK-nál van egy biztos állásom, ahol nagyon szeretnek. A nevelőegyesületemről van szó, tehát azt nem szeretném felrúgni. Ha a kettő tud működni együtt, az nagyon jó lenne. Ha nem, akkor sajnos nem valószínű, hogy összejön. Természetesen soha nem mondom, hogy soha, mert nem lehet tudni. Főleg azután, ami most folyik a világban. Sokat járok azért Szombathelyre a fiam miatt is, meg persze vannak még barátaim is, akiket meg szoktam látogatni.


– Pedig az utolsó hónapok már nem sikerültek fényesen…


– Az utolsó fél évre már nem szívesen emlékszem vissza. Artner Tamással nem volt felhőtlen a viszonyunk, mert egy olyan emberrel nehéz, aki csak arra megy rá, hogy valamilyen úton-módon megpróbálja kitenni a csapatból azt a játékost, aki húzza a szekeret. Ráadásul Aczél Zoltán távozása után engem kérdeztek meg, hogy ki legyen az edző, és én őt mondtam. Aztán elkezdődött a huzavona, hol játszottam, hol csere voltam. Ha nem tett be, meg sem magyarázta. Emiatt kicsit nekem is tele lett a pohár, és jött az a bizonyos kispadra leülős, tapsolós gólöröm, ami után a tartalékokhoz küldtek. Nem tudok arra mit mondani, aki annak örül, hogy engem kitesz a csapatból, nem mintha egy világklasszis lettem volna. Nyilatkoztam már korábban is, nincs benne az első ötven edzőmben, akikkel együtt dolgoztam – zárta szavait Kenesei.  
 

kapcsolódó cikkek
Hamarosan elkezdik az edzéseket a Haladásnál
Hamarosan elkezdik az edzéseket a Haladásnál
Elsőként koronavírus-teszten át a játékosok, majd az eredményektől függően a hét második felében, de legkésőbb a jövő hét elején megkezdődnek az edzések a zöld-fehéreknél
kapcsolódó cikkek
Hamarosan elkezdik az edzéseket a Haladásnál
Hamarosan elkezdik az edzéseket a Haladásnál
Elsőként koronavírus-teszten át a játékosok, majd az eredményektől függően a hét második felében, de legkésőbb a jövő hét elején megkezdődnek az edzések a zöld-fehéreknél
Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Új korlátozások érvényesek Ausztriában
A koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó új rendelet számos szigorítást tartalmaz Ausztriában. Kibővül többek között a maszk viselésének kötelezettsége, jelentősen csökken az események maximális létszáma, és ismét kötelező lesz a távolságtartás szabálya, olvasható az orf.at-n.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Közel 2500 fertőzött egy nap alatt Ausztriában
Az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium ma 2435 újonnan regisztrált koronavírus-esetet jelentett be. Ez az eddigi legmagasabb érték, olvasható az orf.at-n.
Ausztria szigorít: legfeljebb hatan tartózkodhatnak egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken
Szigorúbb intézkedéseket vezet be az osztrák kormány a koronavírus terjedése miatt – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn. Péntektől legfeljebb hat ember tartózkodhat egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken is, de ezt a hatóságok nem fogják ellenőrizni, hisz jogszabályt sértenének, olvasható az orf.at-n.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
159 új fertőzött Vasban, 2291 Magyarországon, 43-an meghaltak
2291 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 43 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 1946-ról 2105-re nőtt.
Méltó módon emlékezik meg a város a halottakról
2020. október 30-án halottak napi megemlékezésen és koszorúzáson vesz részt a városvezetés 10 órától, a Jáki úti temetőben. Elsőként dr. Újvári Endre néhai polgármester síremlékénél helyezik el a megemlékezés virágait, majd Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírjánál helyeznek el mécseseket.
Milánóban és Nápolyban kritikus a járvány terjedése
A lombardiai sürgősségi osztályok vezetője a tízmilliós tartomány azonnali lezárását sürgette a kórházak telítettsége miatt kedden, miközben a kormány ötmilliárd eurót különített el a korlátozásoktól sújtott vendéglátás megsegítésére.
Extrém tél lehet Magyarországon
Nem kezdett el visszafagyni a sarkvidék, ez extrém telet eredményezhet Magyarországon is, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.
Horvátországban elrendelték az egészségügy mozgósítását
Horvátországban Vili Beros egészségügyi miniszter elrendelte az egészségügy mozgósítását a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek számának növekedése miatt - jelentette az N1 horvát hírcsatorna kedden.