km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Kenesei visszavonult, de visszatérhet Szombathelyre

Kenesei visszavonult, de visszatérhet Szombathelyre

Negyvenhárom évesen befejezte profi pályafutását a Szombathelyi Haladás egykori gólvágója, Kenesei Krisztián. A 30-szoros magyar válogatott csatár – aki az NB III-as Komáromból vonult vissza – örökre beírta magát a Hali történelemkönyvébe, hiszen 13 góljával kulcsszerepet vállalt abban, hogy a zöld-fehérek 2009-ben bronzérmet nyertek az NB I-ben, és indulhattak az Európa Liga selejtezőiben.

 

– Nagyon jó emlékeim vannak, szuper volt minden, amikor 2008-ban odaigazoltam. Már az első benyomásaim nagyon pozitívak voltak, attól függetlenül, hogy a Zetében játszottam, ezért szerintem először a szurkolók nem fogadtak annyira jó szívvel – kezdte Kenesei Krisztián. – Szerencsére ezt nagyon gyorsan át tudtuk hidalni, hiszen már az edzőmeccseken elkezdtem rugdalni a gólokat. Ezt tetőzte, hogy az Arsenal ellen is betaláltam telt ház előtt. Nagyon jó volt akkoriban Szombathelyen sétálni az utcán. Az első év rögtön fantasztikusra sikeredett, hiszen harmadik helyen zártunk, amivel történelmet írtunk. Nagyon jó kis csapata volt akkor a Haladásnak. 


– Mi volt a legemlékezetesebb pillanata Hali-mezben?


– Ez a bronzérem örökre megmarad az emlékeimben, de igazából az egész négy és fél év is, amit ott töltöttem. Az utolsó előtti fordulóban idegenben nyertünk Pakson, így realizáltuk a harmadik helyünket. A zárófordulóban belefért a Zete elleni botlás is, pedig vezettünk is. Nyilván a közönségnek csalódás volt, hogy elveszítettük a fontos rangadót, de öröm az ürömben, hogy már nem osztott, nem szorzott az a meccs. A városban, amikor kijött 15 ezer ember, és együtt ünnepeltük a harmadik helyet, az nagyszerű élmény volt. Az Európa Ligában játszani is, tehát azért nagyon-nagyon sok emlékezetes meccs van a hátam mögött Haladás-mezben.


– Karrierje polcain hova helyezné a Haladásnál töltött időszakot?


– Mindenképp benne van az első háromban. Mindenhol voltak pozitív élményeim, de az sem véletlen, hogy a második legtöbb évet töltöttem el Szombathelyen a pályafutásomból. A fiam még mindig Szombathelyen él, és a HVSE-ben is focizik. 


Az is lehetséges, hogy a nyártól Kenesei Krisztián is visszatér Szombathelyre? Igaz, már nem játékosként, hanem edzőként…


– Beszélgettem a vezetőkkel már erről, hogy esetleg segítsek az Illés Akadémián vagy a felnőtt csapatnál. Nem zárkózom el tőle, de azt is elmondtam, hogy nekem az MTK-nál van egy biztos állásom, ahol nagyon szeretnek. A nevelőegyesületemről van szó, tehát azt nem szeretném felrúgni. Ha a kettő tud működni együtt, az nagyon jó lenne. Ha nem, akkor sajnos nem valószínű, hogy összejön. Természetesen soha nem mondom, hogy soha, mert nem lehet tudni. Főleg azután, ami most folyik a világban. Sokat járok azért Szombathelyre a fiam miatt is, meg persze vannak még barátaim is, akiket meg szoktam látogatni.


– Pedig az utolsó hónapok már nem sikerültek fényesen…


– Az utolsó fél évre már nem szívesen emlékszem vissza. Artner Tamással nem volt felhőtlen a viszonyunk, mert egy olyan emberrel nehéz, aki csak arra megy rá, hogy valamilyen úton-módon megpróbálja kitenni a csapatból azt a játékost, aki húzza a szekeret. Ráadásul Aczél Zoltán távozása után engem kérdeztek meg, hogy ki legyen az edző, és én őt mondtam. Aztán elkezdődött a huzavona, hol játszottam, hol csere voltam. Ha nem tett be, meg sem magyarázta. Emiatt kicsit nekem is tele lett a pohár, és jött az a bizonyos kispadra leülős, tapsolós gólöröm, ami után a tartalékokhoz küldtek. Nem tudok arra mit mondani, aki annak örül, hogy engem kitesz a csapatból, nem mintha egy világklasszis lettem volna. Nyilatkoztam már korábban is, nincs benne az első ötven edzőmben, akikkel együtt dolgoztam – zárta szavait Kenesei.  
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.