km/óra
  2022.08.10., szerda  •  Lőrinc napja
Fórum: Maradj tiszta, tovább élsz!

Fórum: Maradj tiszta, tovább élsz!

Maradj tiszta, tovább élsz! címmel tartotta a Városházán a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum regionális szakmai értekezletét.

 

Az esemény narrátora Tóth Balázs, a KEF szakmai társelnöke volt. Dr. Nemény András polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, milyen fontos munkát végeznek az itt megjelent szakemberek. Kiemelte, az ilyen típusú konferencia alkalmas tapasztalatok cseréjére, érzékenyítésre. A fórumon bemutatkozott a zuglói és a szombathelyi KEF, valamint mentálhigiénés, és szociális szakemberek tartottak előadást, amelybe online is be lehetett kapcsolódni. Elsősorban szakembereket vártak, de minden érdeklődő előtt nyitott volt a rendezvény, akit érdekel a drogprevenció, az alkoholfogyasztás megelőzése, az iskolai bántalmazás és az online abúzus elkerülése. 


Kelemen Krisztián, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elmondta, a szakemberek között abban nincsen vita, hogy prevencióra szükség van. Már csak az a kérdés, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyek a gyakorlatban is hatékonyak. Ezekről szeretnének egy szakmai tanácskozást tartani. Továbbá szó lesz még olyan dolgokról is, amelyek családokat fiatalokat érinthetnek, mint pl. az iskolai erőszak, vagy a közösségi bántalmazás témája.  

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték
A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Forgalomkorlátozás Szombathelyen 2022. augusztus 20-án
Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.
A lakók már felkészültek, elindult a „zsákos hulladékgyűjtés”
Folytatódik a szombathelyi hulladékgazdálkodás zöldítése és környezetbarátabbá tétele, jelent meg a hír a SZOVA hivatalos Facebook-oldalán.
ORFK: mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából kedden
Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.
Suzuki oldalába tekert egy idős kerékpáros a temetőnél
Kedden délelőtt a Jáki úti temető felől kerékpározó asszony jobbra nézett, de az autó balról érkezett. A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy a személyautót vezető asszony balra húzta a kormányt, de így is ütköztek, írja a 112press.hu.