km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Fórum: Maradj tiszta, tovább élsz!

Fórum: Maradj tiszta, tovább élsz!

Maradj tiszta, tovább élsz! címmel tartotta a Városházán a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum regionális szakmai értekezletét.

 

Az esemény narrátora Tóth Balázs, a KEF szakmai társelnöke volt. Dr. Nemény András polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, milyen fontos munkát végeznek az itt megjelent szakemberek. Kiemelte, az ilyen típusú konferencia alkalmas tapasztalatok cseréjére, érzékenyítésre. A fórumon bemutatkozott a zuglói és a szombathelyi KEF, valamint mentálhigiénés, és szociális szakemberek tartottak előadást, amelybe online is be lehetett kapcsolódni. Elsősorban szakembereket vártak, de minden érdeklődő előtt nyitott volt a rendezvény, akit érdekel a drogprevenció, az alkoholfogyasztás megelőzése, az iskolai bántalmazás és az online abúzus elkerülése. 


Kelemen Krisztián, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elmondta, a szakemberek között abban nincsen vita, hogy prevencióra szükség van. Már csak az a kérdés, hogy melyek azok a gyakorlatok, amelyek a gyakorlatban is hatékonyak. Ezekről szeretnének egy szakmai tanácskozást tartani. Továbbá szó lesz még olyan dolgokról is, amelyek családokat fiatalokat érinthetnek, mint pl. az iskolai erőszak, vagy a közösségi bántalmazás témája.  

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.