km/óra
  2020.10.28., szerda  •  Simon, Szimonetta napja
Kedden reggel hat órától szünetel a gázszolgáltatás Szombathelyen

Kedden reggel hat órától szünetel a gázszolgáltatás Szombathelyen

Szünetel a gázszolgáltatás kedden reggel hat órától csütörtökön reggel 8 óráig, az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. karbantartási munkái miatt. A szolgáltatási szünet a vasi megyeszékhelyet és a szombathelyi kistérség nagyobb részét, 74 települést érint.

 

Ma még gázon sül a hús a hétfői ebédhez: a város gyermekeket és időseket ellátó intézményei a gázszünet három napján sem állhatnak le, az elektromos berendezéseket használják. Az Egyesített Bölcsődei Intézménybe mintegy ötszáz gyermek jár. A Bem József utcai központi épületben közel nyolcvan kisgyermeket látnak el. 


Péter Anita, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezető-helyettese az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az intézmény négyszeri étkezést biztosít a gyermekek számára.  A gázszünet esetén is meg tudják oldani, mivel három főzőkonyhát üzemeltetnek, és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy elektromos árammal működő, légkeveréses sütőket használnak. Jelen esetben pedig az élelmezésvezető és a dietetikus olyan menüsort állított össze, amik ezekben a sütőben is elkészíthetőek.


A nagyobb mennyiségű meleg vizet is itt forralják majd fel. A gázszolgáltatás miatt a csapokból nem folyik majd meleg víz, de folyamatosan melegítenek a vízforralóban, mikrohullámú és a légkeveréses sütőben is. Így egész nap rendelkezésre áll a kicsik kézmosásához a megfelelő hőmérsékletű víz. 


A nevelők elmondták, hogy a következő pár napban a kézfertőtlenítőt is gyakrabban alkalmazzák a megszokottnál.


A gázszolgáltatónál zajló karbantartás miatt a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. működésében is üzemszünet lesz kedd reggel hat órától a teljes ellátási területen - ez mintegy nyolcezer felhasználót érint. Ez a helyzet kicsit tovább tart majd, mint a gázszolgáltatónál, mert a víz felmelegedéséhez idő kell: augusztus 13-án a távhőnél nem reggel hatig, hanem délig szünetel a melegvíz-szolgáltatás.


A földgázszállító rendszer karbantartási munkái miatt a szombathelyi uszoda szerdától csütörtök 14 óráig bezár, de a Tófürdő nyitva tartása zavartalan.


 

kapcsolódó cikkek
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Karbantartás miatt kétnapos gázszünet lesz Vas megye több településén, köztük Szombathelyen is: augusztus 11-én reggel 6 órától 13-án reggel 8 óráig szünetel a szolgáltatás.
kapcsolódó cikkek
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Karbantartás miatt kétnapos gázszünet lesz Vas megye több településén, köztük Szombathelyen is: augusztus 11-én reggel 6 órától 13-án reggel 8 óráig szünetel a szolgáltatás.
Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam 39. szám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Új korlátozások érvényesek Ausztriában
A koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó új rendelet számos szigorítást tartalmaz Ausztriában. Kibővül többek között a maszk viselésének kötelezettsége, jelentősen csökken az események maximális létszáma, és ismét kötelező lesz a távolságtartás szabálya, olvasható az orf.at-n.
Közel 2500 fertőzött egy nap alatt Ausztriában
Az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium ma 2435 újonnan regisztrált koronavírus-esetet jelentett be. Ez az eddigi legmagasabb érték, olvasható az orf.at-n.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Ausztria szigorít: legfeljebb hatan tartózkodhatnak egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken
Szigorúbb intézkedéseket vezet be az osztrák kormány a koronavírus terjedése miatt – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn. Péntektől legfeljebb hat ember tartózkodhat egy légtérben a magánjellegű ünnepségeken is, de ezt a hatóságok nem fogják ellenőrizni, hisz jogszabályt sértenének, olvasható az orf.at-n.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Újabb játék kap netflixes adaptációt
Az Assassin's Creed széria élőszereplős és animált feldolgozása is tervben van.
Férfi kézilabda-vb: szigorú óvintézkedések mellett rendezik a tornát
A koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett rendezik meg januárban a férfi kézilabda-világbajnokságot Egyiptomban.
Többgenerációs otthonokat ösztönöz a CSOK
Tetőtér-beépítésekre is elérhető lesz jövőre az új lakásokra szóló támogatási és hitelösszeg.
Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom Csehországban
Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom Csehországban szerda 0 órakor.
Gallyazás miatt lesz Szombathelyen áramszünet