km/óra
  2020.09.18., péntek  •  Diána napja
Kedden reggel hat órától szünetel a gázszolgáltatás Szombathelyen

Kedden reggel hat órától szünetel a gázszolgáltatás Szombathelyen

Szünetel a gázszolgáltatás kedden reggel hat órától csütörtökön reggel 8 óráig, az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. karbantartási munkái miatt. A szolgáltatási szünet a vasi megyeszékhelyet és a szombathelyi kistérség nagyobb részét, 74 települést érint.

 

Ma még gázon sül a hús a hétfői ebédhez: a város gyermekeket és időseket ellátó intézményei a gázszünet három napján sem állhatnak le, az elektromos berendezéseket használják. Az Egyesített Bölcsődei Intézménybe mintegy ötszáz gyermek jár. A Bem József utcai központi épületben közel nyolcvan kisgyermeket látnak el. 


Péter Anita, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezető-helyettese az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az intézmény négyszeri étkezést biztosít a gyermekek számára.  A gázszünet esetén is meg tudják oldani, mivel három főzőkonyhát üzemeltetnek, és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy elektromos árammal működő, légkeveréses sütőket használnak. Jelen esetben pedig az élelmezésvezető és a dietetikus olyan menüsort állított össze, amik ezekben a sütőben is elkészíthetőek.


A nagyobb mennyiségű meleg vizet is itt forralják majd fel. A gázszolgáltatás miatt a csapokból nem folyik majd meleg víz, de folyamatosan melegítenek a vízforralóban, mikrohullámú és a légkeveréses sütőben is. Így egész nap rendelkezésre áll a kicsik kézmosásához a megfelelő hőmérsékletű víz. 


A nevelők elmondták, hogy a következő pár napban a kézfertőtlenítőt is gyakrabban alkalmazzák a megszokottnál.


A gázszolgáltatónál zajló karbantartás miatt a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. működésében is üzemszünet lesz kedd reggel hat órától a teljes ellátási területen - ez mintegy nyolcezer felhasználót érint. Ez a helyzet kicsit tovább tart majd, mint a gázszolgáltatónál, mert a víz felmelegedéséhez idő kell: augusztus 13-án a távhőnél nem reggel hatig, hanem délig szünetel a melegvíz-szolgáltatás.


A földgázszállító rendszer karbantartási munkái miatt a szombathelyi uszoda szerdától csütörtök 14 óráig bezár, de a Tófürdő nyitva tartása zavartalan.


 

kapcsolódó cikkek
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Karbantartás miatt kétnapos gázszünet lesz Vas megye több településén, köztük Szombathelyen is: augusztus 11-én reggel 6 órától 13-án reggel 8 óráig szünetel a szolgáltatás.
kapcsolódó cikkek
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Kétnapos gázszünet lesz Szombathelyen is
Karbantartás miatt kétnapos gázszünet lesz Vas megye több településén, köztük Szombathelyen is: augusztus 11-én reggel 6 órától 13-án reggel 8 óráig szünetel a szolgáltatás.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Gulyás Gergely: szeptember 1-től zárjuk a határokat
A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
Orbán Viktor: szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése után Facebook-videójában.
legfrissebbek
Szlovákiában ismét rekordot döntött a fertőzöttek száma
Ismét rekordot döntött a koronavírus miatti Covid-19-járvány újonnan regisztrált fertőzötteinek száma csütörtökön Szlovákiában.
Szuperkupa: a Sevilla 2500 jegyet visszamondott a budapesti mérkőzésre
A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Roma nők egymás közt: könyvbemutató a könyvtárban