km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Utoljára szólt a csengő a Kanizsai gimnázium végzőseinek (képgaléria)

Utoljára szólt a csengő a Kanizsai gimnázium végzőseinek (képgaléria)

Ballag már a vén diák – a jól ismert daltól volt hangos a város, több iskolában is pénteken tartották a ballagást. Emiatt nem volt könnyű a közlekedés és a parkolás főleg az érintett intézmények környékén. A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban 137 végzős búcsúzott az iskolájától. A ballagások szombaton ma folytatódnak. Hétfőn megkezdődnek az érettségik.

 

Egymás vállát fogva, énekelve járták végig szeretett iskolájukat a végzősök a Kanizsai Gimnáziumban. Az iskola ballagási hagyománya, hogy ilyenkor az intézményből a Ferences-kertbe vonulnak, mégpedig az alsóbb évfolyamosok sorfala között. Az elmúlt években ez a pandémia miatt elmaradt, tegnap viszont több száz hozzátartozó várta őket a kedvelt helyszínen. 


Merklin Ferenc igazgató az osztályfőnökök és a tanárok munkáját a kertészekéhez hasonlította, akik a szülők támogatásával jó munkát végeztek. Kiemelte, büszkék arra, hogy ez a 137 diák, akik végeztek a Kanizsaiban, hétfőn bátran nekiállhat az érettséginek. Ezekben az öröm pillanatokban a búcsú könnyei között az az öröm és büszkeség vegyül, ami a munkájukat, illetve a diákok munkáját dicséri. Ismét egy újabb nemzedék indul az életbe.


Tomasics Dániel a végzősök nevében búcsúzott a maradóktól és az iskolától, az online számonkérés diákcsínjait is felidézte. A karanténidőszak nem volt könnyű senkinek sem. Elhangzott: a kanizsais csengő ennek az évfolyamnak, négy osztálynak utoljára szólt ma.


Az iskola régi hagyománya, hogy a ballagás napján jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó végzősöket, így volt ez most is. Tanulmányi munkáért, versenyeken elért eredményekért, művészeti, közösségi és sporttevékenységért adtak át okleveleket. Az iskola zászlaját pedig a ballagók az alsóbb évfolyam diákjaira bízták. A 137 végzős kanizsais hétfőn újra iskolapadba ül, hiszen kezdődnek az érettségik.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.
Adventi meglepetés a szombathelyi Blaguss járatokon
Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és a Blaguss Agora Hungary Kft. az adventi időszakban versekkel ajándékozza meg a Blaguss helyi járatos buszain utazó közönséget december 26-ig, olvasható a közleményükben.