km/óra
  2022.12.07., szerda  •  Ambrus napja
Berregnek a fűnyírók, szépülnek a játszóterek

Berregnek a fűnyírók, szépülnek a játszóterek

Elkezdte a parkfenntartó a fűnyírást a városban. Ez lesz a legfontosabb munka a következő hetekben, hiszen a tavaszi eső és a napsütés beindítja a vegetációt. Emellett folyamatosan végzik a játszóterek karbantartását és a virágágyások gyommentesítését. A munkába ezúttal is bekapcsolódnak a FÉHE közfoglalkoztatottjai és a Hárofit dolgozói is.

 

Berregnek a fűnyírók Oladon, a belvárosban, a Joskar-Ola lakótelepen és Herényben, ezekben a napokban itt dolgoznak a SZOMPARK munkatársai, valamint a FÉHE és a SZOVA alvállalkozói. Heti terv alapján haladnak. Ezzel párhuzamosan zajlik a játszóterek karbantartása az önkormányzat megrendelésére: felássák és feltöltik a homokozókat, lazítják az ütéscsillapítókat, javítják a hibás kerítéselemeket, padokat, zárszerkezeteket, cserélik az elhasználódott játékokat. 


– Ezt a munkát egész évben végezzük, de tavasszal nagyobb erőkkel, hiszen ilyenkor még kevésbé forgalmasak a város játszóterei. Ha melegebbre fordul az idő, a családok rendezett környezetben kapcsolódhatnak ki. Szerencsére a rongálás alig jellemző, legfeljebb a padok, kerítések esetében kell emiatt javítási munkákat végeznünk, a játékokat inkább a természetes elhasználódás okán kell itt-ott cserélni – mondta el Kiss Dávid, a SZOMPARK ügyvezetője.


A játszóterek karbantartásában részt vesznek a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjai és a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület dolgozói. Elvégzik az általános takarítást, szemetet szednek, gazolnak.


– Közfoglalkoztatottjaink köztisztasági feladatokat végeznek a város zöldfelületein. A SZOMPARK-tól kapjuk a területeket a heti ütemterv és lakossági bejelentések alapján. Dolgozóink mindannyian nehéz sorsú, zömmel hajléktalan emberek. A köz érdekében végzett, látványos eredménnyel járó munkájuk nemcsak hozzájárul a rendezettebb környezethez, de a velük szemben gyakori előítéleteket is csökkenti, hiszen a lakosság látja, tevékenységük mennyire hasznos és értékes – fogalmazott Németh Klára, a FÉHE ügyvezetője. Télen havat takarítanak, a lomtalanítás után összeszedik a hátramaradt hulladékot, narancssárga zsákokba gyűjtik a szemetet az utak mentén, parkokban, játszótereken. 


A szeles idő miatt sok bejelentés érkezik ezekben a napokban a parkfenntartóhoz lelógó, letört ágakról, dolgozóik ezeket is eltávolítják. Gyommentesítést végeznek a járdaszigetek, körforgalmak virágágyásaiban, májusban pedig elkezdik az egynyári növények ültetését.

 

Fotó: Facebook

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Körmend: nem létező dolgokat árult két évig a neten a nő, 134 embert vert át
A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint két éven keresztül olyan termékeket hirdetett meg közösségi oldalakon, melyekkel valójában nem rendelkezett, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
legfrissebbek
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Ütötte, karmolta a férjét, mivel az el akart tőle válni
Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek
Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget - írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen
Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.