km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Berregnek a fűnyírók, szépülnek a játszóterek

Berregnek a fűnyírók, szépülnek a játszóterek

Elkezdte a parkfenntartó a fűnyírást a városban. Ez lesz a legfontosabb munka a következő hetekben, hiszen a tavaszi eső és a napsütés beindítja a vegetációt. Emellett folyamatosan végzik a játszóterek karbantartását és a virágágyások gyommentesítését. A munkába ezúttal is bekapcsolódnak a FÉHE közfoglalkoztatottjai és a Hárofit dolgozói is.

 

Berregnek a fűnyírók Oladon, a belvárosban, a Joskar-Ola lakótelepen és Herényben, ezekben a napokban itt dolgoznak a SZOMPARK munkatársai, valamint a FÉHE és a SZOVA alvállalkozói. Heti terv alapján haladnak. Ezzel párhuzamosan zajlik a játszóterek karbantartása az önkormányzat megrendelésére: felássák és feltöltik a homokozókat, lazítják az ütéscsillapítókat, javítják a hibás kerítéselemeket, padokat, zárszerkezeteket, cserélik az elhasználódott játékokat. 


– Ezt a munkát egész évben végezzük, de tavasszal nagyobb erőkkel, hiszen ilyenkor még kevésbé forgalmasak a város játszóterei. Ha melegebbre fordul az idő, a családok rendezett környezetben kapcsolódhatnak ki. Szerencsére a rongálás alig jellemző, legfeljebb a padok, kerítések esetében kell emiatt javítási munkákat végeznünk, a játékokat inkább a természetes elhasználódás okán kell itt-ott cserélni – mondta el Kiss Dávid, a SZOMPARK ügyvezetője.


A játszóterek karbantartásában részt vesznek a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjai és a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület dolgozói. Elvégzik az általános takarítást, szemetet szednek, gazolnak.


– Közfoglalkoztatottjaink köztisztasági feladatokat végeznek a város zöldfelületein. A SZOMPARK-tól kapjuk a területeket a heti ütemterv és lakossági bejelentések alapján. Dolgozóink mindannyian nehéz sorsú, zömmel hajléktalan emberek. A köz érdekében végzett, látványos eredménnyel járó munkájuk nemcsak hozzájárul a rendezettebb környezethez, de a velük szemben gyakori előítéleteket is csökkenti, hiszen a lakosság látja, tevékenységük mennyire hasznos és értékes – fogalmazott Németh Klára, a FÉHE ügyvezetője. Télen havat takarítanak, a lomtalanítás után összeszedik a hátramaradt hulladékot, narancssárga zsákokba gyűjtik a szemetet az utak mentén, parkokban, játszótereken. 


A szeles idő miatt sok bejelentés érkezik ezekben a napokban a parkfenntartóhoz lelógó, letört ágakról, dolgozóik ezeket is eltávolítják. Gyommentesítést végeznek a járdaszigetek, körforgalmak virágágyásaiban, májusban pedig elkezdik az egynyári növények ültetését.

 

Fotó: Facebook

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.