km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Karantén: lemondásra kényszerült a türelmetlen bankvezér

Karantén: lemondásra kényszerült a türelmetlen bankvezér

Azonnali hatállyal benyújtotta lemondását Antonio Horta-Osorio, a Credit Suisse nevű nemzetközi bankvállalat elnöke, miután megsértette a karanténra vonatkozó előírásokat.

 

Horta-Osorio tavaly áprilisban vette át a Credit Suisse vezetését, korábban a  Lloyds bankvállalatot irányította. A Credit Suisse-nél az utóbbi hónapokban belső vizsgálat indult amiatt, hogy a férfi nem maradt karanténban akkor, amikor kontaktszemély volt – írta meg a BBC nyomán az Index.

 

Többek között kiderült az is, hogy a wimbledoni tenisztorna döntőjén is úgy vett részt, hogy az Egyesült Királyság járványügyi előírásai fényében ezt nem tehette volna meg. Ezen kívül több utazása után sem maradt karanténban, amikor ez kötelező lett volna az adott ország szabályai szerint. 

 

Sajnálom, hogy néhány személyes cselekedetem nehézségeket okozott a banknak és veszélybe sodorta azt, hogy képviselhessem az intézményt – fogalmazott lemondó nyilatkozatában, amelyben azt is bejelentették, hogy Antonio Horta-Osoriót Axel Lehmann váltotta a tisztségben. 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak