km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Mesés virágszőnyeget varázsolt a tavasz az arborétumba

Mesés virágszőnyeget varázsolt a tavasz az arborétumba

Nemcsak papíron köszöntött be március 1-jével a meteorológiai tavasz. Az időjárás napok óta kényezteti a szabadban sétálókat, kirándulókat. A meleg, napsütéses időben a természet is éledezik, így a Kámoni Arborétumba is egyre többen látogatnak ki. Van is miben gyönyörködni, hiszen virágzik már számtalan hagymás növény, az intézményt pedig kevésbé érintik a járvány miatti korlátozások.

 

Mesés virágszőnyeg, friss levegő, különböző virágzó növények és éledező természet várja - a város közepén - a Kámoni Arborétumban a kiránduló vagy csak sétálni, feltöltődni vágyókat. A 27 hektáron elterülő kert látogatóközpontja is üzemel, a természet azonban most leginkább a szabadba hívja a kirándulókat.  


Németh Gábor, a Kámoni Arborétum vezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ebben a szép időben sokan látogatnak el hozzájuk. Főleg a hétvégeken van sok látogató, hiszen most többféle hagymás növény is virágzik. Kiemelte, hogy az arborétumban nem a hagymás növények az elsődlegesek, hanem a cserjék.  Ezekből a tündérfa például már nagyon szépen virágzik 2-3 hete, de a varázsmogyoró is többféle színben pompázik. Érdemes a napokban ellátogatni, hiszen nagyon látványos a virágzás. 


Maszkot itt nem kell viselni, csak a másfél méteres távolság tartására hívják fel a látogatók figyelmét. Az arborétum a hét valamennyi napján látogatható, egyelőre 9-től 17 óráig. A  belépőt a Szent Márton kártyával érkezők 100 forinttal olcsóbban vásárolhatják meg, illetve a családok is kapnak kedvezményt. Az arborétum területén tájékoztató táblák segítik az eligazodást, ahol nemcsak Szombathely és környéke speciális klímájáról, hanem a környéken fellelhető egyéb botanikai látnivalókról is lehet informálódni.  

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.
Fegyveresek mészároltak egy iskolában (frissítve)
Az oroszországi támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van