km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Kalandváros péntektől újra várja a gyereket

Kalandváros péntektől újra várja a gyereket

Pénteken kinyit a Kalandváros. Szombathely szabadtéri játszóparkja a pandémiás helyzetre tekintettel a megszokotthoz képest majdnem két hónappal később fogadja első látogatóit. A kényszerszünet idején azonban olyan munkákat sikerült elvégezni, amit a normál üzemidő alatt nem tudtak volna megcsinálni. Két új játszóeszköz is került a Kalandvárosba.

 

Festik a fajátékot, mossák a torony bádogtetejét. Gőzerővel készülnek a Kalandvárosban a pénteki nyitásra. A létesítmény minden évben a március 15-ei ünnepi hétvége körül szokott kinyitni, a járványhelyzet miatt azonban mindeddig lakat volt a játszópark ajtaján.  


Potyondi Nikolett, a SZOVA Nonprofit Zrt. kommunikációs- és HR munkatársa az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ebben a hosszabb felkészülési időben lehetőségük volt arra, hogy olyan munkálatokat is elvégezzenek, amit máskor biztosan nem tudtak volna, például újrafestették a kilenctornyú kalandvárat. Ezenkívül időközben lezajlott a szokásos hároméves nagy ellenőrzés is, ami  a játékoknak a biztonságát vizsgálta felül. Úgyhogy a gyerkőcök egy kitavaszodott gyönyörű zöld környezetben és egy biztonságos kalandparkot használva vehetik majd birtokba a létesítményt.


A szabadtéri játszótéren maszkot nem kell viselni, a létesítményt viszont csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérők látogathatják. A 18 év alatti gyerekeknek természetesen nem kell ilyen, az életkor igazolását azonban kérhetik a belépő fiataloktól.  


Potyondi Nikolett hozzátette, a felnőttek védettségi igazolvány és a személyazonosságot igazoló okirat felmutatásával jöhetnek be a létesítménybe. A munkatársaik kötelesek elkérni az igazolványt. Aki megtagadja, hogy felmutassa ezt, vagy nem rendelkezik ilyennel, az nem látogathatja a Kalandvárost.


A jegyárak nem változtak idén a Kalandvárosban, vannak viszont újdonságok. Egy szombathelyi multicég támogatásának köszönhetően egy oroszlános alagúttal és egy sok mozgási lehetőséget biztosító favárral bővült az attrakciók sora. A Kalandváros nyitva tartása a nap járásához igazodik. Májusban még csak este 7-ig, júniustól viszont már reggel 9-től este 8-ig tartanak nyitva.  

 

Fotó: archív - Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.