km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Kajdi János-terem a sportkomplexumban

Kajdi János-terem a sportkomplexumban

Kajdi János nevét viseli a Haladás ökölvívó-szakosztályának terme a Haladás Sportkomplexumban.

 

Az ünnepségen – amelyen részt vett többek között dr. László Győző, Szombathely sportügyekért felelős alpolgármestere is – Bokor Zsolt, a Haladás sportigazgatója köszöntötte az egybegyűlteken, külön kiemelve a nagyszerű sportoló családtagjait. Bokor Zsolt elmondta: örömmel fogadta a Halmai Zoltán Hagyományőrző Egyesület kezdeményezését, miszerint az edzőtermet nevezzék el az olimpiai ezüstérmes, szombathelyi születésű bokszolóról. Gál László, az egyesület elnöke méltatta a sportoló életútját, külön kiemelve azt, hogy Kajdi János minden tekintetben igazi példakép volt. Pályafutása során 580 meccset vívott meg, ebből 568-at megnyert, kétszer döntetlenezett, és hosszú pályafutása során mindössze tíz vereséget szenvedett el. Horváth Vilmos egyesületi tag, a terem elnevezésének ötletgazdája arról szólt, hogy 11 évesen igazolt sportoló volt Kajdi János, aki legnagyobb sikereit már a fővárosban, a Budapesti Honvéd színeiben érte el. Aktív pályafutása után sem szakadt el a sporttól, 1975 és 1983 között a magyar ökölvívó-válogatott edzőjeként dolgozott. 1992-ben autóbalesetben hunyt el a legendás technikájáról híres bokszoló.   

 


Krilov István   
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.