km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: látogatás a fővárosban

Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: látogatás a fővárosban

Szakmai kiránduláson vett részt a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a múlt pénteken.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma hiatalos közösségi oldalán posztolt: "A KEF szakmai kiránduláson vett részt szeptember 9-én, Budapesten. A szombathelyi KEF kiváló együttműködést alakított ki a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal, melynek keretében szakmai tapasztalatcserére nyílt lehetőség – fogalmazott Kelemen Krisztián a szombathelyi KEF elnöke.

Borsos László tagtársunk jóvoltából az Erzsébet Ifjúsági Alap (ERIFA) térítésmentesen biztosította az autóbuszt a résztvevők számára. A széleskörű előzetes szervezési munkának köszönhetően különböző szervezetek munkatársai vehettek részt a kiránduláson, úgymint a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, a 112-es Hívásfogadó Központ, a FÉHE Nonprofit Kft, a Vas Megyei CseÖH, az ERIFA, a Vasi Ifjúságért Egyesület, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, a Vas Megyei Kormányhivatal, az Agora Savaria munkatársai és a civil szervezetek képviselői, közel 40 fős létszámmal.

A zuglói KEF szervezésében érdekes szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, valamint pszichiáter szakember által szervezett problémamegoldó szerepjátékban vehettek részt. A nap legizgalmasabb része a drogprevenciós fényszínház megtekintése, valamint a 13. kerületi önkormányzat fenntartásában működő drogprevenciós szabadulószoba megtekintése volt – osztotta meg élményeit Tóth Balázs a szombathelyi KEF szakmai társelnöke."

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.