km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Június végén indul az uniós vállalkozásfejlesztési pályázat

Június végén indul az uniós vállalkozásfejlesztési pályázat

A helyreállítási alapból megfinanszírozott GINOP Plusz keretében projektenként legalább 10, legfeljebb 629 millió forint igényelhető.

 

Megjelent a 2021–2027-es uniós ciklus első nagy beruházási pályázata, a társadalmi egyeztetésre bocsátott GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívás, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását hivatott támogatni. A konstrukció négy benyújtási szakaszban 200 milliárd forint támogatást kínál, a június 28-án induló első szakasz 80 milliárdot. A Világgazdaság összefoglalója szerint projektenként legalább 10, legfeljebb 629 millió forint igényelhető.

 

Széles a paletta, ami a támogatható tevékenységeket illeti: ide tartozik a technológiafejlesztés, beleértve a termelési és szolgáltatási, valamint az infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését, és az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét. Ugyancsak igényelhető pályázati pénz infrastrukturális és ingatlanberuházásra, képzési és tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licencre, gyártási know-how-ra, továbbá megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására.

 

Mint írták, az első benyújtási szakasz június 28-tól elvileg július 5-ig tart, de szakértők szerint könnyen elképzelhető, hogy már az első nap kimerül a keret, ebben az esetben azon nyomban fel kellene függeszteni a pályázatot. A második, 50 milliárd forintos szakasz szeptember 27-én kezdődik, a harmadik (20 milliárdos) 2022. január 10-én, a negyedik, egyben utolsó (újra 50 milliárdos kerettel) pedig 2022. április 20-án. A beruházási pályázatot eredetileg már márciusra várta a piac, sokaknak nagy könnyebbség, hogy májusra végül megérkezett a felhívás, a társadalmi egyeztetést követően pedig június végén már a kérelmek is beadhatók.

 

A 2021-2027-es strukturális és kohéziós források legnagyobb része, 26,1 százaléka juthat a tervezet szerint ebben a formában, a GINOP Pluszon keresztül a cégeknek, mindenekelőtt a kkv-szektornak. Viszonyításképp 19,1 százalékot kaphat a közlekedésfejlesztés területe, 18,7-et a terület- és településfejlesztés, 17,9 százalékot pedig a környezeti és energiahatékonyság.

kapcsolódó cikkek
Ausztria 300 millió eurós programot indít a tartósan munkanélküliek támogatására
Ausztria 300 millió eurós programot indít a tartósan munkanélküliek támogatására
Ausztria 300 millió eurós programot indít nyáron a tartósan munkanélküliek támogatására - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken a Martin Kocher munkaügyi és Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
címkék
kapcsolódó cikkek
Ausztria 300 millió eurós programot indít a tartósan munkanélküliek támogatására
Ausztria 300 millió eurós programot indít a tartósan munkanélküliek támogatására
Ausztria 300 millió eurós programot indít nyáron a tartósan munkanélküliek támogatására - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken a Martin Kocher munkaügyi és Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
ENSZ-főtitkár: ocsmányság a vakcinák egyenlőtlen elosztása
„Ocsmányságnak” nevezte António Guterres ENSZ-főtitkár a vakcinák egyenlőtlen elosztását a világban, miközben a szegényebb országok vezetői az úgynevezett vakcinanacionalizmus és az oltóanyagok gazdag országok általi felhalmozása ellen emeltek hangot az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán.
Megéri kulturális fővárosnak lenni
Talán a legjobb dolog, amit az Európai Unió tehet egy önkormányzattal, ha a településnek Európa kulturális fővárosa címet ad. Hogy miért, azt nagyon jól szemlélteti az első magyarországi kinevezett város, Pécs esete, ahol a nagy fejlődés és a reflektorfény ellenére közel sem sikerült egy zökkenőmentes projektet megvalósítani.
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.