km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Június 24-én ül össze a szombathelyi képviselő-testület

Június 24-én ül össze a szombathelyi képviselő-testület

Nyolc hónap után újra tarthatnak közgyűlést az önkormányzatok, erről döntött nemrég a kormány. A szombathelyi képviselő-testület a tervek szerint június 24-én ül össze.

 

Tavaly november 11. óta dr. Nemény András polgármester közgyűlésként, egy személyben vezeti a várost, a veszélyhelyzet alatt több fontos döntés is született, amelyek része a testület elé kerül majd. 


A határozatokat minden esetben egyeztetés előzte meg a képviselőkkel. Így történt ez a költségvetés módosítása kapcsán is, miután kiderült, hogy a város nem kap kompenzációt. A döntés már megszületett, de apróbb változások lehetnek még a büdzsében. A veszélyhelyzet szeptemberig tart, addig nem lehet például önkormányzati cégeket átalakítani. A polgármester szerint a feladatok mennyiségétől függően nyáron még lehet egy rendkívüli közgyűlés, és szeptembertől várhatóan visszaáll a megszokott rend.  
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.